• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Проф. Габровски: Няма да има проблем със спешното лечение на деца

Проф. Габровски: Няма да има проблем със спешното лечение на деца

/КРОСС/ Постепенно се възстановява нормалният процес на работа във Второ вътрешно отделение на болница "Пирогов" след вчерашния взрив и последвал пожар, при който загинаха двама пациенти. Щетите вече са установени. Започва укрепване на една от стените, пострадала от взрива, каза заместник-директорът на спешната болница проф. Николай Габровски:

"Надяваме се в кратки срокове тази част от отделението да бъде възстановена. На практика е изолирана в момента от останалата част от отделението. Направихме, разбира се, реорганизация, при която бяха дислоцирани в различни отделения пациенти и в момента бих казал, че възстановяваме нормалния ритъм на работа. Да, в отделението има пациенти".

Продължава разследването на причините за инцидента и не се изключва версията за възможно възпламеняване на кислородната система след запалване на цигара. Проф. Николай Габровски коментира тази хипотеза:

"Нарушения на вътрешния ред за съжаление понякога се случват от пациенти и имаме много сериозен проблем с това. Доколкото знаем, единият пациент със сигурност е бил пушач. Това е факт, но ние нямаме основание да твърдим, че има връзка между едното и другото и не бих го направил, докато няма категорични заключения".

Няма да има проблем с лечението на тежките случаи на заболявания при деца

"И досега сме си помагали с колегите от Педиатрията, просто сега това ще стане при по-голяма интензивност". Така проф. Габровски коментира информацията, че „Пирогов" трябва да поеме част от спешните пациенти на Специализираната детска болница "Проф. Иван Митев". Вчера от там обявиха, че временно спират приема пациенти за интензивно лечение, поради напускането на анестезиолози. Проф. Габровски коментира готовността на „Пирогов" да се справи със създалата се ситуация:

"Ние ще поемем част от тези най-тежки случаи, което, в интерес на истината, в някаква степен винаги сме правили в колаборация с тях. Просто ще трябва да се стиковаме и да могат екипите да уточнят кой какво точно ще върши, но при всички случаи мога да успокоя столичани, че с лечението, особено на тежките случаи на заболявания при деца, няма да има проблем. Ще бъде направено всичко възможно те да имат спокойствието, че има къде да отидат и към кого да се обърнат, когато има такъв проблем", каза проф. Габровски.

До възстановяване на нормалната дейност на Детската болница „Проф. Иван Митев" спешни пациенти ще приемат и Националната кардиологична болница и УМБАЛ "Александровска".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.