• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Румен Петков: Престъплението с язовир „Студена“ е нечовешко

Румен Петков: Престъплението с язовир „Студена“ е нечовешко

/КРОСС/ Началото с Димов може да срещне обществена подкрепа и разбиране, ако има развитие срещу всички престъпни деяния, извършени от властта

Престъплението с язовир „Студена“ е нечовешко. То съсипа живота на повече от 100 000 души. Но, ако се стовари само върху гърба на министър Нено Димов, ще бъде крайно несправедливо.

Ние от АБВ още през ноември изредихме лицата, заемащи длъжности, отговорни за извършеното престъпление – шефът на ВиК, областният управител, кметът (всички бивши). Падането на повдигане на обвинение срещу тях смущава не само перничани, смущава всеки що-годе почтен човек.

Но това невероятно безчовечие не трябва да позволи да загърбим голямото престъпление в газовия сектор, където шефът на „Булгаргаз“ продължава да безчинства на гърба на българската икономика и на българския бит, с изключителната подкрепа на премиера Борисов.

Тази обвързаност очевидно има личностна финансова основа и мотивация.

Сега Николай Павлов е предупредил министъра на икономиката с писмо, че ТЕЦ с „Топлофикация“-София, като дружество, е спряло да изплаща задълженията си към „Булгаргаз“ и ще спре доставките. Което ме навява на мисълта, че госпожа Власт иска да се намърда и там със своето портмоне и със своите интереси.

Ако Борисов продължава да държи Николай Павлов, става прекалено грубо и цинично, независимо от предвидения поход в САЩ в края на месеца на министъра, на Николай Павлов и на шефа на „Булгартрансгаз“, в който сме заплашени да поемат ангажимента да купуват скъп и некачествен втечнен газ, за сметка на усилията, които те пропуснаха да положат, за да намалят цената на традиционния доставчик „Газпром експорт“.

Повече от шест месеца Николай Павлов проваля преговорите и затова трябва да му бъде потърсена отговорност, каквато е потърсена на Нено Димов.

Престъплението в язовир „Студена“ не трябва да замъглява и престъпленията в Министерството на отбраната - с незаконния ремонт на L-39, с незаконния ремонт на А-30.

И посегателството върху една или друга политическа кариера, когато е призвано да предпази живота и здравето на бойните ни пилоти, на гражданите на Перник, на гражданите на България, трябва да бъде възприемано като справедливост, независимо от техния ранг, пост и килограми.  

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.