• 01 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 27°C

Л. Павлова: Новите винетки не са незаконни

Л. Павлова: Новите винетки не са незаконни

/КРОСС/ Новите винетки не са незаконни - обнародвани са още на 10 ноември в Държавен вестник, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в интервю за БНТ. 

През седмицата трима пловдивчани обявиха, че ще подадат искови молби във Върховния административен съд срещу новите стикери, тъй като - по думите на гражданите, не са спазени задължителните срокове за обнародване на графичния дизайн в Държавен вестник.

„Едната линия, по която бе атакувана законността на винетките, е необнародването на визуализацията им в Държавен вестник. Това е направено още на10 ноември. МРРБ не може да предостави за обнародване елементите, които гарантират оригиналността на винетките, в противен случай пазарът ще бъде наводнен с фалшиви. Всичко, което е публична информация, е дадено в Държавен вестник. ВАС излезе с решение, че няма основание да образува дело. Жалбата е неоснователна, защото всичко е обнародвано по надлежен ред и по постановленията на Министерски съвет", посочи Павлова.

Разпространението на винетките е факт и няма законов ред, по който да бъдат изтеглени от пазара. Върви се към електронна винетка, която да може да бъде плащана със SMS, отбеляза Павлова. Средствата, които постъпват в републиканския бюджет от продажбата на винетки са в размер между 180-200 млн. лв. годишно. За ремонта на пътищата в страната държавата дотира с още толкова. Министър Павлова е категорична, че средно за ремонт и поддръжка на пътищата са необходими между 600-700 млн. лв. годишно.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Лиле,хората не вярват на Лаборанта Лазар и жена му,а и балдъзата,че ще разпределят парите без да крадат!!!!Хората не им вярват-това е проблема!!!!!!Малко ли крадоха,до кога ще продължава това?Виж им къщите,Лексусите,Аудитата?Как я мислите тая работа?

21.12.2015 17:11:23

Анонимен

А, ПЪТИЩА НЯМАМЕ, ЗАЩОТО "СТРОИМ" НАЙ-СКЪПО в ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ - Т.Е. НАЙ-МНОГО СЕ КРАДЕ и ПЪТИЩАТА СА НИ С НАЙ-НИСКО КАЧЕСТВО ! ТАКА ЧЕ, ТАЗИ УЯДЕНА КОМУНИСТИЧЕСКА ВЪШКА ТРЯБВА ДА СИ ПОТЪРСИ ДРУГО ПОПРИЩЕ, ЗАЕДНО С "ЛЮБЯЩИЯ" Я, ЗАЩОТО СТАВАТ ВЕЧЕ НЕ ВРЕДНИ, А ОПАСНИ ЗА ДЪРЖАВАТА НИ, НАГЛИ КРАДЦИ !

21.12.2015 11:32:10

батко и братко

Колко са необходими за поддръжка на пътищата, зависи от това, колко се краде от цената за километър! След 1 година, същата министърка може да твърди че са необходими 1-2 милиарда. И да иска съответното увеличение на винетките! А къде отиват средствата от акциза на горивата, които уж също се събираха само за ремонт на пътища? Защо новите участъци от магистралите след 1 година вече са за ремонт?

20.12.2015 19:51:20

Ник

Глупачка,оядена въшка! Павлова,Лиляно,моме пълничко,не си ли наясно,че не можеш да натрапваш и заповядваш на господаря си,НАРОДА!Толко нагла ли си,че не схващаш : "ВСЕКИ ЗАКОН ИЛИ КАКЪВТО И ДА БИЛО АКТ,ПРИЕТ В ИМЕТО НА НАРОДА,НО ПРОТИВ ВОЛЯТА МУ И В НЕГОВА ВРЕДА Е НЕДЕЙСТВИТЕЛЕН,НЯМА ПРАВНИ ПОСЛЕДСТВИЯ, НИЩОЖЕН Е!" Както казват новите ни господари американците,ОМРАЗЕН Е! Имаш ли да кажеш нещо,или си сигурна,че като дойде времето няма да отговаряш? Сега си трупай килцата,прави свирки и ЧАКАЙ!

20.12.2015 19:21:52

Анонимен

ЗА ЗАКОННОСТ СЕ ПРОИЗНАСЯ СЪД, МАЗНА БАНИЦО

20.12.2015 18:55:37

българин

Може да не са незаконни, но не са и по джоба на българина! Защо пътищата са в това окаено състояние, след като те са най-важната част от политиката на ГЕРБ?!

20.12.2015 12:22:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.