• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Павлова обяви приоритетите пред председателствата на България, Естония и Австрия

Павлова обяви приоритетите пред председателствата на България, Естония и Австрия

/КРОСС/ Основният фокус на приоритетите в 18-месечната програма на триото Естония-България-Австрия са икономическото развитие и растежът, сигурността и миграцията, социалната политика и борбата с неравенството. Това каза в предаването „Метроном" по радио „Фокус" Лиляна Павлова, министър за българското председателство на Съвета на Европейския съюз (ЕС) 2018 г.

Тя допълни, че темата за единния икономически, дигитален и енергиен съюз също е водеща. Лиляна Павлова обясни и защо кохезионната политика е важен приоритет на българското председателство.

„Бъдещето на Европейския съюз, бъдещето на кохезионна политика са важна тема за България. Перспективата на това е, че в България считаме, че е изключително важно, не само за бъдещата кохезионна политика, да продължи подкрепата за развитието на регионите, за изравняването на различията между регионите. Но, наистина, да осъществяваме подкрепа за икономическото и социално-образователното развитие на бъдещата Европа. Много важно е да отбележим, че именно по време на българското председателство ще започне дългоочакваният дебат за многогодишната финансова рамка след 2020 г., която е всъщност най-важната тема", коментира още Павлова.

Тя допълни, че първият вариант на програмата трябва да е готов до средата на месец юли, когато той ще бъде приет като платформа и основа за водене на големия обществен дебат.

Ресорният министър каза още, че определянето точно на 2018 от Европейския парламент като година на европейското културно наследство ни дава уникалната възможност да се възползваме от предстоящите 12 месеца, за да представим своето материално и нематериално културно-историческо наследство пред ЕС.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.