• 12 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Петър Паунов ще се кандидатира за трети мандат кмет на Кюстендил

Петър Паунов ще се кандидатира за трети мандат кмет на Кюстендил

/КРОСС/При ниска избирателна активност (14 %) на местния референдум в Кюстнедил жителите на града дадоха зелена светлина на досегашния кмет Петър Паунов да се кандидатира за трети мандат. 

"За" са гласували 4 952 души, 192 са дали отрицателен вот.

5 147 жители на Кюстендил са участвали във вчерашния референдум за това дали кметът на общината да се включи за пореден път в надпреварата наесен. Петър Паунов сам беше поставил за критичен минимум 5 000 участвали. Той обяви допитването за валидно.

"Това беше допитване, в което да разберем дали броят на мандатите няма да е пречка за единна кандидатура. Със сигурност няма да има самономинация от моя страна - напротив, тя ще е в резултат на искрено и активно изразено желание от наши съграждани и политически сили. Имаме основание да обсъждаме единна кандидатура, която да обединява, а не да разединява", обясни кметът, цитиран от БНР. 

Паунов обаче не обяви дали неговата номинация за трети пореден мандат вече е факт. Очевидно предстоят обсъждания сред 15-те формации в дясната коалиция "Кюстендил", която стои зад него. Преди гласуването той каза, че три мандата вече идват в повече, затова остави избирателите да кажат мнението си по казуса с мандатността на кметовете. Кметът е доволен и от това, че 1/3 от участвалите в референдума са отговорили и на третия, препоръчителен въпрос, какво трябва да се направи, за да се подобри управлението на общината и условията за живеене.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.