• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Прокуратурата разследва купуване на гласове в Пазарджик и Добрич

Прокуратурата разследва купуване на гласове в Пазарджик и Добрич

/КРОСС/ Прокуратурата разследва купуване на гласове в Пазарджик и Добрич. Това обяви говорителят на главния прокурор Сотир Цацаров - Румяна Арнаудова.

„По случая в Пазарджик се разпитват 30 души, като искам да подчертая, че те не са задържани", обяви Арнаудова, на официална пресконференция.

Тя обясни, че към момента има данни, че ходжата на село Св. Петка - Ибрахим Юмер, организирал пътуване от Одрин срещу обещанието хора да гласуват за определена политическа партия.

Юмер не е задържан, тъй като няма достатъчно доказателства срещу него. Арнаудова не назова за коя партия се предполага, че са купувани гласовете. Целта била да бъдат раздавани на хранителни стоки срещу гласовете им.

Колкото до разследването в Добрич тя каза:

„Случаят в Добрич е доста мащабен, разследването се води от Районна прокуратура Добрич, в който по сигнал на ДАНС е бил спрян товарен автомобил, в който са били натоварени и до момента са установени 970 пакета с хранителни продукти", допълни Арнаудова, цитирана от "Фокус".

"Всеки пакет е от около 10 кг. и съдържа трайни хранителни продукти, като боб, леща, олио и други. Част от тези хранителни продукти са били разтоварени в Омуртаг в склад за препарати за растителна защита", посочи Румяна Арнаудова.

Тя обясни, че по случая е ангажирана Автомобилна администрация, която да извърши щателна проверка на товарния автомобил, както и БАБХ поради това, че храните са разтоварени на мястото, където това не бива да се извършва. „Действия се извършват и от КАТ,за да се установи дали няма нарушение по Закона за движение по пътищата", допълни Румяна Арнаудова.

„Акцентът на прокуратурата е да се установи лицето, което е организирало предлагането на облагите с цел лицата да гласуват за определена политическа сила", посочи тя.

„Разследването продължава, извършва се оглед на местопроизшествие, броят се и се оглеждат тези 970 пакета. Предстоят разпити на свидетели, основно шофьорът и други лица, за които имаме сведение, че имат отношение и съпричастност по случая", каза още Румяна Арнаудова.

На въпрос дали има индикации, че в случая в Добрич и този в Пазарджик става въпрос за една и съща политическа партия тя посочи: „Да, мисля, че е за една и съща".

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.