• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Голям завод за авточасти отваря врати в Пазарджик

Голям завод за авточасти отваря врати в Пазарджик

/КРОСС/ Високотехнологичен завод на немския концерн „Костал" ще бъде открит официално днес в Пазарджик, предава „Дарик". За церемонията се очаква да пристигнат премиерът Бойко Борисов, външният министър Екатерина Захариева и други гости от Министерския съвет, както и представители на общинската и областната администрации.

Предприятието е с общ капацитет 2400 работни места. За момента са наети 250 души, като за момента от местното представителство издават плановете си до края на 2018 г., когато би трябвало да бъдат назначени общо 1200 души. С тях се очертава заводът да бъде най-мащабният работодател в Пазарджишка област.

Производството е на кормилни кутии за всички немски марки автомобили, както и за повечето европейски - „Шкода", „Дачия", „Фиат" и други. Според съобщение на сайта на външното министерство по повод гостуването на Екатерина Захариева за церемонията се посочва, че до 3 г. се очаква персоналът да достигне до 2400 души.

За начало са пуснати в експлоатация два цеха. През есента на тази година започва строителството на още два, с обща площ 15 000 кв.м. Скоро ще бъде разкрит и професионален учебен център. В него ще се провежда както дуално обучение с ученици и студенти с търсените специалности, така и на новоназначени възрастни без необходимите знания и умения.

Предприятието е в Индустриалната зона на Пазарджик на площ от 60 дка, на мястото на бившия ЗММ „Металик". След фалита на някогашния завод базата му бе пусната за продан от НАП и през миналата година бе купена от „Костал".

Немската корпорация има над 17 000 служители по цял свят. В България стъпва през 2011 г., когато открива първия си завод в Смолян, а сега разширява дейността си с новата база в Пазарджик.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Иван Петров

Как защо не пишат за заплатите, защото са минимални. Подигравка с хората и чиста експлоатация. Работих 3 месеца там и видях какви са им схемите. Пратиха ме на обучение в Чехия. Знаете ли какво стана там. Стопиха ми лагерите от работа 2 седмици там по 12 часа без почивка. Искам да ви кажа, че по-низшо същество не съм се чувствал. Правеха ме на 2 стотинки и ми крещаха на чешки .. може да се сетите колко разбирам този език. На пазарджишка територия тази фирма е уникално зле.

01.08.2017 12:07:43

Анонимен

Защо не пишете каква е средната работна заплата на наетите?

01.08.2017 10:25:46

Това не е завод. Бившото ЗММ "Металик" е било заво

Това, новото, е цех за ишлеме! Дали ще се шият парцали на ишлеме или ще се щракат кабели, това не е производство.

01.08.2017 09:32:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.