• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Турската прокуратура по следите на Доган и Пеевски

Турската прокуратура по следите на Доган и Пеевски

/КРОСС/ Турската прокуратура е разпоредила данъчни и финансови проверки срещу Ахмед Доган и Делян Пеевски и свързаните с тях фирми - разкри бившият функционер на ДПС Осман Октай, цитиран от TemaOnline.

След като забрани да влизат в южната ни съседка, властите сега искат запориране на банкови сметки и отнемане на имуществото на техни бизнес партньори и техните активи.

Според Октай в момента се проследяват всички контакти на Доган и Пеевски в Турция, като целта е те да бъдат ударени по всички линии. Проверяват се банкови сметки, имоти, бизнес структури, в които по някакъв начин участват двамата. Говори се, че депутатите Рамадан Аталай и Йордан Цонев имали хотели и имоти в Турция.

Покрай тази ревизия се очаква огромно напрежение и в техните фамилии. Бившият министър Емел Етем имаше сестра в Турция, а съпругът й навремето беше сключвал сделки с подопечното й министерство за бедствия и аварии. Всички тези фамилии също ще бъдат разнищени до девето коляно. Ако не могат да докажат пред турските врасти как са придобили парите и имотите си, ще трябва да се простят с тях, допълни Октай.

Той е категоричен, че ще се прибегне и до по-крути мерки. В изселническите организации упорито се говори, че ще бъдат засегнати и изгонените през 1989 година фамилии. На тях им беше предоставен специален статут и двойно гражданство. Всички, които са свързани с ДПС, има опасност да им отнемат турското гражданство, уточни той.

Преди около месец Турция наложи забрана за влизане в страната не само на Ахмед Доган и Делян Пеевски, но и на още 135 човека от ДПС- кметове на общини, народни представители и партийни ръководители от най-приближените хора от обръчите на Ахмед Доган. Според турския печат санкцията е наложена заради информация на службите за гигантска контрабанда на цигари.


В края на февурари служители на ДАНС проведоха секретна операция в хотел "Берлин", в столичния квартал на богатите "Бояна". Акцията е била пазена в строга тайна и е проведена без излишен шум и пред подбрани медии, каквато практика съществува в последните години.

Дансаджии са атакували миналата неделя, на 28 февруари, и около три часа са изнасяли папки и документи от хотела, известен като щаб-квартирата на Пеевски и кръга #Кой. Това съобщиха за Фрог нюз източници от тайните служби.

Депутатът от ДПС през това време бил в чужбина, твърдят наши източници. Когато му се обадили по телефона, той бил бесен. Заканил се, че няма да остави тази работа така.

Какви материали папки и документи са прибрани от агентите на ДАНС не е ясно. Забранено е да се дава каквато й да е информация. Участниците са предупредени, че ще има уволнения за тези, които се разприказват. Целта е самият Пеевски да бъде лишен от информация. В същото време се следи внимателно с кои служители ще се свърже.

В х-л "Берлин" Пеевски привиквал министри, политици и магистрати на тайни срещи.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.