• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Октай: Пеевски минава отзад, след като Борисов каза, че ГЕРБ ще си партнира с ДПС, ако го няма

Октай: Пеевски минава отзад, след като Борисов каза, че ГЕРБ ще си партнира с ДПС, ако го няма

/КРОСС/Депутатът Делян Пеевски стана официален собственик на нещо, което беше обществена тайна. Това няма никакво значение на практика, освен политическо. За да оцелее ДПС, някой минава отзад.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевидия бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай по повод официалното обявяване на собствеността на Делян Пеевски.

Той изчезна от политическата сцена, след като Бойко Борисов каза, че ГЕРБ може да си партнира с ДПС, ако го няма Пеевски, припомни Октай и допълни, че депутатът може да излезе от парламента и след дни.

Октай припомни още, че и почетният председател Ахмед Доган се оттегли, когато стана твърде неприемлив за обществото.

По повод разрастващата се медийна империя на Ирена Кръстева и Делян Пеевски с новата покупка - Канал 3, Осман Октай коментира: Обществената тайна става факт. Ние само може да гадаем как така след идването на НДСВ и ДПС на власт майка му придобива такова мощно присъствие във финансово-политическото пространство. Докога обаче Делян Пеевски ще бъде собственик и ще прехвърли тези активи на други посредници е въпрос на време и съм убеден, че един ден това ще се случи.

Винаги съм повтарял, че има посредници между основателите на ДПС и модела на управление на Движението в полза на групировки. ДПС за съжаление стана партия за реализация на власт и кадруване. В момента, в който някой става дразнител, той бива принуждаван да се оттегли от партията или недай си Боже да плати с живота си, каза още Осман Октай.

Делян Пеевски вкарваше Цацаров в сараите и в кабинета на Цветан Цветанов, докато той беше вътрешен министър, след това Сотир Цацаров стана главен прокурор. Винаги има посредници на ДПС във властта, разказа бившият втори в ДПС. 

Той подчерта, че посредници като Пеевски знаят всичко за междуфирмените кредити, раздавани след като във фирмата-майка са налети пари от КТБ. Това не може да се случи без знанието на министъра на финансите, категоричен бе Осман Октай.

Не, че хора като Делян Пеевски са голям капацитет. Обикновено и прости цигани, дори олигофрени стават посредници за бизнес сделки. През години те се използват, докато не се нормализира цялата политическа система. С посредничеството си Пеевски представлява заплаха за много хора и затова той ще бъде изведен от играта, завърши Октай.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.