• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Делян Пеевски опитал да спре материал на Arte за имотите му

Делян Пеевски опитал да спре материал на Arte за имотите му

/КРОСС/ Депутатът от ДПС Делян Пеевски направил опит да предотврати излъчването на телевизионен репортаж за него в френско-немската телевизия Arte, след като екип опита да снима недвижимата собственост на семейството му, съобщава БТВ.

Това става ясно от репортаж на журналиста Даку Якувлявич, излъчен преди ден.

Видеоклипът, от вечерното предаване Аrte Journal, озаглавен „България: самотна битка срещу корупцията" се разпространява от късно снощи в социалните мрежи.

Репортажът на Якувлявич започва с журналиста Николай Стайков и преглед на събитията, довели до началото на протестите - избирането на депутата от ДПС Делян Пеевски за председател на ДАНС. Видеото показва клип от предизборната кампания на ДПС в Крън с Пеевски на сцената пред събралата се публика и информира за обвързаностите на семейството му с медийния бизнес в България.

Материалът продължава с разследване на Николай Стайков, открило близо стоте имота на Пеевски. Пред луксозен хотел той коментира, че никой от тези собствености, намиращи се в скъпи софийски квартали, не се води на името на Пеевски, а на майка му Ирена Кръстева.

Екипът на телевизията е направил опит да снима тези имоти, но им е било забранено. Якувлявич посочва, че са искали да разберат повече за хотела, но охраната е забранила снимките. В следващия имот ситуацията е сходна - чрез скрита камера се вижда как полицията спира колата на журналистите и иска документите на оператора.

Репортерът на Аrte посоча желанието на оператора да остане анонимен. По-късно той е получил обаждане, чрез което му е оказан натиск да не бъде излъчван материала. Авторът на материала описва, че става ясно, че полицията е съобщила на Пеевски за случващото се и той не иска репортажи за себе си. „Малко по-късно операторът получи обаждане с искането този репортаж да не бъде излъчван. Причината, че полицията е информирала Пеевски кой е снимал и той не иска репортажи за неговата личност". Хора с тъмни дрехи и полицията явно следят за спазването на това искане, допълва репортерът.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.