• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Държавата купува и бронирани бойни машини за пехотата

Държавата купува и бронирани бойни машини за пехотата

/КРОСС/ Освен самолети и кораби, държавата ще купи и бронирани бойни машини за пехотата. Това стана ясно днес от проектите за модернизация на армията, които военният министър Красимир Каракачанов внесе за разглеждане в Народното събрание, предава БТВ.

Обновлението на трите вида въоръжени сили ще бъде извършено според договореностите в Консултативния съвет за национална сигурност при президента.

Миналата година парламентът одобри купуването на 8 многоцелеви изтребителя. Разходът за тях ще бъде близо 1,5 млрд. лв., като шведската оферта беше класирана на първо място от служебния кабинет.
Ще строим и 2 многофункционални модулни патрулни кораба, като така общият разход възлиза на около 2,3 млрд. лв.

Разходите за близо 200 бронирани машини за пехотата ще се разсрочват до 2029 г., съобщава телевизията, като се позовава на свои източници от Министерството на отбраната.

В най-напреднала фаза е проектът за изтребителите. В авиобазата обаче са категорични, че отлагане или пренаписване на проекта ще го върне в изходно положение, което означава поне още 3 години да няма нова техника във ВВС.

В момента в базата е въведен график на подготовка, в който по-често летят по-младите пилоти.

Пристигнали са горивосмазочните материали, заради липсата на които машините бяха приземени в началото на месеца. Недостигът на резервни части обаче остава, самостоятелната поддръжка не може да е до безкрайност и затова е нужен договор за нов самолет, обясняват от базата.

Дори и да се сключи договор за нов изтребител, периодът, в който ще трябва да бъде въведен в експлоатация, да се обучат екипажи и да се започне дежурство с него, е минимум една година.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Заводът в Червен Бряг...

...съсипан ли е, че трябва да купуваме, а не да си ги произвеждаме?

21.06.2017 21:19:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.