• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Граждани от Елин Пелин излизат на протест

Граждани от Елин Пелин излизат на протест

/КРОСС/ Гражданите на община Елин Пелин излизат на протест. Информацията идва от инициативен комитет.

„От една година водим битка с кмета на общината и неговата администрация. Община Елин Пелин и в частност кметът издадоха заповед за строеж на склад за безалкохолни напитки, а вместо склад се построи завод за преработка на пластмаса с капацитет 35 000 000 ( тридесет и пет милиона) килограма годишно. Нарушавайки всички правила, без направен ОВОС, без съгласуване с гражданите на общината, без да е гласуван проекта и разрешението от Общински съвет, без да се зачитат правата на гражданите на общината"' се казва в съобщение до медиите.

„Проектът е записан като регионален, а се оказва, че заводът ще приема боклук от Гърция и Германия, тоест дори не е национален, а международен. Заводът вече е построен, въпреки всички наши усилия да бъде направен ОВОС. Вонята на боклук и отпадъци е вече налице! Заводът няма право да работи, защото има заведено дело срещу решението на кмета, по инициатива на общински съветници, но работещи там хора твърдят, че той вече функционира. Обединяваме се с протеста на с. гара Елин Пелин организиран от нашите съграждани, които излизат на протест поради непрекъснатата липса на вода, непочистеният надлез и искането за изграждане на околовръстн път за тежкотоварни камиони"' се казва още в писмото на инициативния комитет.

Гражданите на Елин Пелин се обръщат към премиера Бойко Борисов с въпрос:

Г-н Борисов, в едно от изказванията си кмета на община Елин Пелин изказа, че такъв завод не може да бъде построен без Ваше позволение. Вярно ли е, че Вие сте дал „зелена" светлина за изграждането на този завод? Вие ли покровителствате този проект и всичките беди, произлизащи от него?

Протестът ще се проведе на 13 юли от 9 часа в с. Гара Елин Пелин в края на жп надлеза в посока град Елин Пелин.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.