• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Любослав Пенев сам обяви кандидатурата си за шеф на българския футбол

Любослав Пенев сам обяви кандидатурата си за шеф на българския футбол

/КРОСС/ Любослав Пенев лично обяви кандидатурата си за президент на Българския футболен съюз (БФС) в интервю за БТВ.

"Аз съм тук, за да се кандидатирам и да бъде новия президент на Българския футболен съюз. Абсолютно го заявявам.", обяви Любослав Пенев и допълни, че би работил за развитието на футбола у нас и с част от най-големите родни имена в играта.
.
"Отсъствах известно време. Чета, преглеждам пресата и е време да се покажа. Показвам се, защото сега е моментът. Няма конкретен отбор, няма конкретно лоби. Предполагам, че ще ме издигнат няколко отбора, няма да бъде само един. Всеки един клуб има един глас. Който иска промяна - да ме подкрепи. Който иска да се случат всичките тези неща - да ме подкрепи. И съм сигурен, че много клубове, дали са аматьори, дали са професиналисти, ще ме подкрепят", каза бившият голаджия на ЦСКА, „Валенсия" и „Атлетико" (Мадрид).

"Искам националният отбор отново да е топ, да се класира за eвропейски и cветовни първенства, задължително да се класира. Искам България отново да се гордее с националния си отбор. Според мен е време за промяна, кардинална промяна. 12+2 години управление ясно и точно се показват, че този модел не е печеливш. Визирам като цяло шапката на БФС, цялостност на управлението", коментира Любослав Пенев визирайки управлението на бившия му съотборник в националния отбор и настоящ президент на БФС Борислав Михайлов.

Относно начините, по които би постигнал целите си Пенев заяви:

"Много неща бих направил. На първо място ще въведа съвсем различна методика за детско-юношеския футбол. Нашите отбори се представят далече от това, което могат като качества. Това, което постига "Лудогорец" не е достатъчно".

На въпрос кого би поканил в своя екип, Пенев отговори: "Един Бербатов, Стилиян Петров, Краси Балъков. Визирам от малко по-различни поколения. Това са прекрасни футболисти, които са прославили България в чужбина. Въпрос на разговор. Защо не? Бих потърсил и Христо Стоичков. Не е невъзможно".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.