• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Журналист: Пенгезов е силен човек, който знае много

Журналист: Пенгезов е силен човек, който знае много

/КРОСС/ "Очевидно Веселин Пенгезов е силен човек, който знае много и именно това говорят конференциите му вчера както и преди, по времето на Цветанов като вътрешен министър, когато отново ставаше дума за натиск върху съдии относно решаването на определени дела." Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" журналистът Силвия Великова.

"Очевидно е, че той с поведението си се опитва да се изкара жертва в ситуацията с обвиненията срещу него", добави тя.

"Усещането е, че ако не беше повдигнатото обвинение може би никога нямаше да чуем за подобен натиск", допълни журналистката.

"Всички прокурори в прокуратурата са били в нея и преди 2013 година, когато в длъжност стъпи новия главен прокурор, така че е странно, че Сотир Цацаров отказва да поеме някаква отговорност за случващото се в институцията преди да застане начело на нея по отношение на разследването срещу председателя на Софийския апелативен съд. Аз силно се съмнявам, че Веселин Пенгезов ще бъде проверен дали доходите му отговарят на начина на живот, който води", добави Силвия Великова.

"Пенгезов е спорна личност и това, че той ни призовава да му вярваме не може да стане безрезервно." Това каза от своя страна журналистката Галина Гиргинова.

"След пресконференцията вчера той се самоопроверга като призна, че си е говорил с Пеевски за дела, докато на пресконференцията заяви, че това е ставало чрез посредници. Факт е, че едва ли е случаен моментът на повдигане на обвинението срещу Веселин Пенгезов. Изборът за нов председател на Софийския апелативен съд е важен избор и обвинението срещу Пенгезов на практика го елиминира от надпреварата и опита му да спечели нов мандат като председател", добави Гиргинова.

"Сигналите в случая с Пенгезов за натиск върху съдебната система не са уникални и подобни неща не се казват за първи път." Това каза от своя страна Таня Маринова, председател на УС на Съюза на съдиите.

"Не за първи път има подобни информации, но за първи път председател на един толкова важен съд се изправя и говори конкретно за подобни обвинения. Мисля, че всички са наясно, че Съюзът на съдиите в България не си мълчи, когато има натиск срещу съдии, но той го прави веднага след като има подобни случаи, а не години след това, защото в някаква степен се затруднява установяването на достоверността на фактите", каза тя.

"Въпрос на проверка е дали притежанията и начина на живот на съдия Пенгезов отговарят на доходите му. Факт е, че съдиите по правило не живеят в условията, в които живее Веселин Пенгезов и именно тук е ролята на ВСС, който да установи фактите в тази посока", каза Маринова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.