• 17 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Емил Хумчев: Единствено БСП беше и е „за“ ранното пенсиониране

Емил Хумчев: Единствено БСП беше и е „за“ ранното пенсиониране

/КРОСС/ БСП е единствената политическа сила, която беше и е за ранното пенсиониране и за удължаване срока за пенсиониране на миньорите при условията на първа и втора категория труд. На два пъти БСП предложи промени в Кодекса за социално осигуряване. Едната поправка стана известна като „Поправката Станишев за ранно пенсиониране". Втория път Мая Манолова и Страхил Ангелов внесоха на 3 юли 2014 г. законопроект за удължаване срока за пенсиониране на хората, работили при условията на първа и втора категория труд с 3 години. БСП беше на страната на миньорите - останалите партии обаче не подкрепиха законопроекта. Предложенията на левицата в 42-ото Народно събрание бяха отхвърлени и БСП остана сама. Левицата обаче ще продължи своята политика. В бъдещия парламент ще внесем отново промени в Кодекса за социално осигуряване, за да се позволи ранното пенсиониране. Това заяви категорично вторият в листата на „БСП-лява България" в област Смолян Емил Хумчев пред аудитория от синдикалисти от КНСБ и пред кандидати за депутати от ДПС, ГЕРБ, Реформаторския блок, „България без цензура", „АБВ" и „Глас народен".
Проявата беше обявена като среща на синдикални председатели от Смолянския регион с кандидатите за народни представители в парламентарните избори на 5 октомври. На поканата на КНСБ-Смолян се отзоваха трима от листата на „БСП-лява България" - Емил Хумчев, Валентина Павлова и Светослав Димитров.
Хумчев декларира пред аудиторията, че левицата е единственият политически фактор, който защитава и провежда социалните политики. Той заяви, че левицата ще предложи отново и в 43-ото Народно събрание въвеждането на ранното пенсиониране, проблем особено важен за родопските селища. Хумчев подробно разясни, че БСП е направила реални стъпки към най-уязвимите социални групи - майките, пенсионерите, хората с увреждания, което е особено важно в условията на криза. Хумчев каза и за реалните стъпки на левицата по отношение на бизнеса като партньор на държавата и като работодател, посочвайки за пример редовното връщане на ДДС на фирмите от страна на държавата, което спря практиката на ГЕРБ за продължително забавяне на ДДС. Сериозен аргумент, изнесен от представителя на „БСП - лява България" бяха и предложените промени в закона за туризма, които трябваше да решат проблемите на близо 40 000 души, заети в зимния туризъм, в това число 3600, работещи в Пампорово, който законопроект не стигна до второ четене.
От името на кандидатите на левицата, Хумчев предложи на КНСБ-Смолян да бъде сключено споразумение за взаимна подкрепа по отношение на социалните политики, касаещи определени социални групи в област Смолян.
Когато думата поиска Валентина Павлова, за да допълни стореното от левицата по отношение на здравните услуги и условията на труд, вторият в листата на ГЕРБ Недялко Славов избърза да репликира: А, ще се говори за болницата в Девин - явно на знамето си БСП е закачило отворената болница в Девин.
„Дай, Боже, всяка партия да може да развее на знамето си за една кауза като Девинската болница, която обедини всички в региона. Пожелавам на всички кандидати за народни представители да могат да защитят така категорично интересите на 30 хиляди родопчани, както направи БСП, спасявайки закритата от ГЕРБ болница в Девин", отговори Павлова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Браво Хумчев - един нормален български политик. Щото костовистът Нейков иска друго - да ни клати в интерес на новите богати: Нейков, да те е*а в мръсника! При лошия социализъм - 3-та категория труд взимаха достойни пенсии: мъже с 25 г. стаж и 60 г. възраст; жени 20 г. стаж и 55 г. възраст. За 2-ра кат. труд: мъже - 20 г. стаж и 55 г. възраст; жени - 15 г. стаж и 50 г. възраст. За 1-ва кат. труд: мъже - 12.5 г. стаж и 52 г. възраст. за жените не знам. Водолази, подводничари, миньори - още по-рано се пенсионираха и работеха при по-добри условия - вампири да ти е*ат майката!

24.09.2014 23:47:38

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.