• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Напускат МВР шефове

Напускат МВР шефове

/КРОСС/Заявления за напускане са подали директорите на "Правна дирекция" и на Дирекция "Човешки ресурси" в МВР. Причината е идеята на финансовото министерсто за намаляване на заплатите на служуте в МВР, както и намаляването на 20-те заплати при пенсиониране, казаха от вътрешното ведомство за "24 часа".

60 рапорта за пенсиониране са пуснали в последните два дни пловдивски полицаи. Почти целият отдел "Тежки престъпления" е подал молби. Началникът му Запрян Стоянов в момента е временно командирован в РПУ-Първомай на мястото на отстранения шеф там Димчо Темелков и научи новината от "24 часа". Сред напускащите са опитният криминалист Тошко Златков от сектора по убийствата и Владо Иванов, който е шеф на група. Причината за вълната от рапорти са готвените промени в проектозакона за държавния бюджет за 2016 г. Предвижда се да бъдат орязани редица придобивки за служителите от МВР - процентът за прослужено време се премахва, а парите за храна намаляват наполовина. Най-голяма тревога обаче буди намерението на кабинета да съкрати броя на заплатите, които се полагат при пенсиониране, от 20 на 10. Полицаи изчислиха, че това прави около 15 000 лева. Очаква се в следващите дни да бъдат хвърлени още рапорти.

"Ако сега се пенсионирам при 27 г. стаж, ще взема 900 лв. пенсия и 35 000 лв. накуп", заяви служител от пловдивската полиция на ръководен пост, който също възнамерява да излезе от МВР.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Кирякова

Димчо Темелков никога не е бил началник на РУП (а не ПРУ) - Първомай

04.11.2015 18:08:10

Анонимен

Ето така се правят реформи мили ми Смехурко, ето така се бастърдисва държава. Ето така. И някой тъп журналист от Нова ТВ да не почне след някой ден да пита "Кой е виновен за ......?" Плачковци. На тяхно място на специалистите ще назначат завършили наскоро социология и логопедия и край. Това е. За това се печелят избори, които се оповестяват като победа с 34% участие в изборите, а останалите 66% майната им. И така драги ми Смехурко, невероятно но факт.

03.11.2015 08:37:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.