• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Робот в парламента предизвика шеги по адрес на премиера „Мейбот“

Робот в парламента предизвика шеги по адрес на премиера „Мейбот“

/КРОСС/ Появата на ходещ и говорещ робот в британския парламент за първи път днес предизвика потребители в Туитър да се възползват от шанса, като отправят още подигравки към Тереза Мей, предаде Би Би си.

Поредния кръг от забавления на гърба на британския премиер стана след изслушване в парламентарна комисия за изкуствения интелект и „четвъртата индустриална революция“.

Депутати в комисията по образование поканиха робота Пепър – бяло женско създание с тънка талия  и таблет на гръдния кош, да отговаря на някои основни въпроси.

Запитана дали за хората ще има място в новия свят, управляван от изкуствен интелект, Пепър отговори с уверен глас: „Роботите ще играят важна роля, но винаги ще се нуждаят от изтънчени умения, уникални за хората: да чувстват, да създават и получават полза от технологията“.

Пепър бе попитана и за още няколко неща, изцяло извън сценария, преди депутатите да започнат да обсъждат етичната и социална несправедливост.

Пепър слушаше и няколко пъти завъртя глава.

Бързо в Туитър се появиха сравнения между нея и премиера Мей, чиято склонност да танцува като робот и да говори с методична прецизност и спечелиха прякора Мейбот.

„Това е фантастично…, но може ли да го прави Мейбот“, попита един потребител.

„Тереза Мей изглежда почти като човек напоследък“, добави друг.

Дори популярният сайт Politics Home се включи с „НОВО: Свидетел изнесе представление като робот в парламентарна комисия…, но не беше Тереза Мей“.

Британският премиер става обект на периодични шеги в социалните медии в момент, когато се опитва да изведе страната си от Европейския съюз с възможно най-малко щети.

Тя показа два пъти склонност към танци – първо през август по време на пътуване в Африка , а след това на конгреса на торите този месец.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.