• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Лекари се опитват да спасят премръзнали пръсти на краката на 5-годишно дете

Лекари се опитват да спасят премръзнали пръсти на краката на 5-годишно дете

/КРОСС/ Петгодишно дете с опасност за ампутация на пръстите на краката заради измръзване.

Момчето е прието във Великотърновската болница по сигнал на приемния му родител, при когото живее от година, съобщи NOVA.

Пред лекарите приемната майка обяснила, че от предния ден забелязала, че пръстите на крачетата на момченцето са потъмнели. Спешните медици са констатирали измръзването. По крайниците детето имало некротични участъци и все още не е отминала опасността от ампутация, казаха медици.

От болницата вече са сигнализирали Дирекцията за социално подпомагане в Търново и отдел "Закрила на детето".

Жената има зад гърба си опит с отглеждане на деца лишени от родителски грижи, но няма обяснение за случилото се с 5-годишното момче.

"Това семейство е утвърдено за приемна грижа според всички правила и принципи. То отглежда още едно момиченце на 4 години, коментира пред "24 часа" шефът на Дирекцията по социално подпомагане във Велико Търново Мая Пешева.

Пред социалните приемната майка обяснила, че момченцето известно време е било навън на снега. Правят се анкети със съседи и близки, за да се установи как са отглеждани децата. Според Пешева има съмнения, че измръзналото дете може да има здравословен проблем - съдов или психичен, който трябва да се изследва в здравното заведение.

Засега институциите изчакват детето да се възстанови. След като стане ясно дали ще бъдат ампутирани пръсти му, социалните ще решат какви действия ще предприемат спрямо приемния родител.

"Детето е изведено от дома и ще бъде настанено при друго приемно семейство, докато не се уверим, че при досегашните приемни родители няма никакъв риск", поясни Пешева.

5-годишното момченце е прието за лечение в хирургията. Детето живее в приемно семейство в с.Долна Липница.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.