• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Песков: Турските военни не е трябвало да са на това място

Песков: Турските военни не е трябвало да са на това място

/КРОСС/Грешни координати за местонахождението на турската армия, предоставени на Русия, са довели до смъртоносните руски въздушни удари по позиции на турската армия в сирийския град Ал-Баб. Това обяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от руски медии.

Турската армия не е трябвало да бъде на мястото, където руските изтребители са извършвали антитерористична операция, подчерта Песков.

"Доколкото до причините за инцидента, те са ясни. Ситуацията е очевидна: за съжаление нашата армия разчита на координати, предоставени от турските й партньори, когато извършва въздушните удари. Турските военни не е трябвало да са на това място", посочи Дмитрий Песков.

"Ето защо тези непреднамерени удари се случиха", допълни той.

Запитан дали има или няма грешка на турското разузнаване за причината за инцидента, Песков отговори, че "това е липсата на координация относно споделяне на координати".

Говорителят на Кремъл също даде подробности относно разговора на Владимир Путин и Реджеп Ердоган относно инцидента.

"Това беше доста подробна и конструктивна дискусия, освен този инцидент. Те обсъдиха проблемите, наред с другото, на двустранните отношения, включително в контекста на срещата на високо равнище, която ще се проведе през март", обясни Дмитрий Песков.

"Вие знаете, че президентът изрази едновременно съболезнования и съжаление във връзка това, което се е случило. Важното нещо е съгласието между шефовете на генералните щабове спешно да предприемат мерки за подобряване механизма за информационна координация в хода на съвместните операции", коментира Песков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.