• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Дългата хуманитарна пауза в Алепо било лично решение на Путин

Дългата хуманитарна пауза в Алепо било лично решение на Путин

/КРОСС/Решението за удължаване на хуманитарната пауза в Алепо е лично решение на президента Владимир Путин.
То не е следствие от неговата среща с лидерите на Германия и Франция в Берлин. Това заяви прессекретарят на президента Дмитрий Песков в интервю за телевизионното предаване "Вести в събота".

Това е самостоятелно решение, коментира Песков, цитиран от ТАСС.

Представителят на Кремъл напомня позицията, че американската страна е ограничила контактите с Руската федерация за обсъждане на въпросите по борбата с "Ислямска държава", като това не е изключено да е във връзка с предизборната кампания в САЩ. По думите на Песков всичко, случващото се в състояние на предизборната кампания, дава отражение както на това, което се случва вътре в САЩ, така и на действията на САЩ навън.

В интервюто Дмитрий Песков говори за "задачата на Русия", която е да освободи Сирия от терористичните организация и да предотврати нейния разпад.

"Пункт за временно базиране или база - това не е цел, а средство за постигане на целта. А целта вече беше формулирана от президента - да се помогне на легитимните сирийски власти в борбата им с тероризма, в борбата с ИДИЛ и други терористични организации", допълва Песков.

"Територията на Сирия трябва да се освободи. И е нужно да се направи всичко възможно да се възпрепятства разделянето на страната на каквито и да е било производни. Това би имало катастрофални последствия за целия регион", предупреждава още прессекретаря на Путин.

Според него в обозримо бъдеще не се вижда перспектива за разрешаване на сирийския конфликт.

По мнението му има само два пътя - в Дамаск или да седи Асад, или "Фронт ал Нусра". Трети вариант засега не съществува.
И за да се излезе на политическо регулиране на конфликта, в Дамаск трябва да бъде Асад, е позицията, която излага Дмитрий Песков.

Той отбелязва и че редица страни "се заиграват с дявола", а други просто заявяват "безсмислено, че Асад трябва да си отиде, но мълчат засрамено, когато ги попитат какво се случва след напускането на сирийския лидер".

Русия повече от една година провежда самостоятелна военна операция в Сирия, подкрепяйки войските на президента Башар Асад срещу опозицията.

Върховният комисар на ООН по правата на човека Зеид Раад Хусейн определи обсадата и авиоударите по сирийския град Алепо "престъпление от исторически мащаб", макар и да не посочи конкретно отговорни за гибелта на мирни жители.

Вчера представителят на британското външно министерство Тобиас Елвуд посочи директно Русия като отговорна за ситуацията в Алепо.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.