• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Нападателят във Финландия е 18-годишен мароканец (обновена)

Нападателят във Финландия е 18-годишен мароканец (обновена)

/КРОСС/ След като отначало властите във Финландия проявиха сдържаност и не пожелаха да окачествят атаката в Турку като терориръзм, тъй като се смяташе, че нападателят  е действал сам, сега тя вече се разглежда като терористичен акт.

Финландската полиция е арестувала общо петима души в рамките на разследването на нападението с нож от петък, при което загинаха двама души. Всички те са марокански граждани.

Отначало беше обявено, че освен нападателя, са арестувани още петима души, но впоследствие стана ясно, че те са четирима, а за петия е издадена европейска заповед за арест и в момента се издирва.

„Разследваме ролята на тези петима , но все още не сме сигурни, дали имат общо с атаката. Ще ги разпитаме, а след това ще излезем с нови данни. Но сме сигурни, че са имали връзка с главния заподозрян", заяви следовател Маркус Лайне от националната следствена служба.

Самият нападателят е 18-годишен. Той е в болница, след като е прострелян в крака. Засега отказва сда говори пред властите. Според разследващите целта на нападателя са били основно жени. 

Освен това органите на реда допълниха, че заподозреният е пристигнал като бежанец и е бил „част от процеса за получаване на убежище".

„Загиналите при нападението са жени, а сред пострадалите има шест жени и двама мъже. Мъжете са били ранени, след като са се опитали да помогнат на жените", поясниха от полицията.

По последни данни броят на ранените е осем, а не както бе съобщено преди това - шест. Сред тях има и британски, италиански и шведски гражданин. И двете убити са финландки.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.