• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Румен Петков: Нелепите аргументи на Бойко Борисов показват, че в бъдеще ще има падане на правителството

Румен Петков: Нелепите аргументи на Бойко Борисов показват, че в бъдеще ще има падане на правителството

/КРОСС/ „Не мисля, че този мандат на Бойко Борисов ще бъде изкаран". Това обяви членът на изпълнителното бюро на АБВ и бивш министър на вътрешните работи Румен Петков в предаването „Тази сутрин" на БТВ.
Той коментира и изказване на премиера в друга медия, където той заявил, че вотът на недоверие от БСП ще бъде „вадене на кирливи ризи".

„Гледах едно интервю на премиера Борисов, в което той казва какъв е този вот на недоверие - да си вадим кирливите ризи. А те повече от година вече вадят суджуци, плочки в НДК, депутати от парламента за щяло и нещяло - те имат само кирливи ризи, какво очакват да извадят? И въобще един премиер да атакува процедурата вот на недоверие с нелепи аргументи показва, че ще последва падане в бъдеще. Целият този етюд, който се разиграва - ще отваряме лифт, няма да отваряме, ще правим тоалетна, няма да правим - показва, че няма политика и способност за отговаряне на обществените очаквания", каза Петков.

Вчера президентът Румен Радев наложи вето на антикорупционния закон. Според Петков законът също трябва да бъде преразгледа и прогнозира, че президентът най-вероятно ще сезира и Конституционния съд. Според него новото антикорупционно звено ще бъде пряко зависимо от мнозинството в Народното събрание, защото именно то ще избира ръководството на новия орган.

„„Вече имаме един механичен сбор в ДАНС с много спорен резултат. Огромната България изгражда трета служба за използване на срс-та. Борисов и ко показаха, че могат да правят компромиси с темата лекарства, с ценообразуване на еди-какво си и т.н., но когато става дума за борба с корупцията, те са напълно безпомощни. Никой не се интересува какво стана с разпиляването на службите на ГДБОП и прави чест на сегашния ѝ шеф, че го овладява. И това се прави, за да не може да има вчерашен ден в борбата с корупцията", каза той и обясни, че от АБВ ще предизвикат дискусия по този закон.

„Защото не бъдат ли направени правилни следващи стъпки, държавата ще бъде изправена пред много голям проблем", коментира Петков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.