• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Петков: Ресурсът на службите се използва за политически цели

Петков: Ресурсът на службите се използва за политически цели

София /КРОСС/ Нека Цветанов подплати с доказателства твърденията си. Така Румен Петков коментира пред  bTV изявлението на Цветан Цветанов - че през 2008 година не е проведена операцията „Кокаинови крале" заради теч на информацията и Брендо не е бил задържан. А събитието датира от времето на Тройната коалиция. Румен Петков обаче контрира и попита - защо е имало опит Брендо да бъде арестуван на Летище София, а после той си е излетял спокойно? Той обясни, че по негово време е имало много добро сътрудничество между България и няколко скандинавски държави и работата по определен тип престъпна дейност е била напреднала. „Тогава нещата бяха на крачка от обвинение срещу Евелин Банев - Брендо. Защо след това не се стигна до обвинение преди ареста през 2012 година, не мога да знам", каза Петков.
Пред bTV Румен Петков коментира, че ресурсът на службите се използва за политически цели. „Служители на МВР и на ДАНС в момента се ползват за доста груб политически натиск", обясни той. И даде само един от примерите, в който на координатора на АБВ в Асеновград, Васил Спасов, на когото се е обадил дежурният полицай в местното РПУ, който влязъл в нетрадиционно за пагона амплоа и се поинтересувал дали ще има политически речи по време на концерта на Николина Чакърдъкова. „Аз съм свидетел как дежурният по РПУ мачкаше нашия сътрудник в Асеновград с въпроса ще има ли политическо изказване. Това е ненормално в една демократична държава. Петков допълни, че служители на ДАНС посещават определени кметове и са се докарали дотам да разследват абсолютно законни действия, примерно по изкопаване на баластра. „Ако ДАНС се занимава с баластрата и ако това е същностният елемент на ДАНС в защита на националната ни сигурност, ситуацията е повече от катастрофална", коментира още Румен Петков. И заключи, че налице са конкретни примери за злоупотреба с власт от страна на МВР и ДАНС - за мачкане на хора. Той каза, че не очаква министър-председателят да вземе отношение по въпроса, но така става съучастник на тези злоупотреби.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.