• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Георги Петков: Имам решение на проблемите за водоснабдяването в Добрич

Георги Петков: Имам решение на проблемите за водоснабдяването в Добрич

/КРОСС/ Дали общината може да влияе на проблемите за водоснабдяването на Добрич и как, на този въпрос отговори в интервю за „Седмицата” по Дарик радио кандидатът за кмет на Добрич от коалиция „БСП за България” Георги Петков.

„Имам решение за този проблем. Ангажирането на местната власт, съвместно с държавната, може да го разреши”, заяви той. По думите му, високата цена от 3, 28 лв. за кубик за добруджанци може да падне.

„Както държавата продава ток, в лицето на НЕК, на електроразпределителните дружества, така тя може да доставя водата до всяка община и от там да бъде разпределена от воден оператор. Водният ресурс е национално богатство. Този ресурс следва да се разпределя справедливо между всички граждани на страната”, на мнение е Петков и допълни, че общината може да влияе на процесите на вземане на решения на ВиК-дружеството.

За подобряване на градската среда, според него е необходимо комплексно решаване на проблемите.

„Липсва стратегия за развитието на градската среда. Тя трябва да бъде създадена от урбанисти, архитекти, инженери и други специалисти. Редно е за поне един от елементите на градска среда да влезем в конкретика и това неефективността на градския транспорт. В момента има 3 дружества, които обслужват града, като само едно от тях е общинско. Може то да стане вътрешен оператор, което ще ни даде и достъп до европейски средства за развитие на градския транспорт, включително и за придобиване на електробуси”, заяви Георги Петков.

„Ние сме в сърцето на Добруджа, ние сме житницата на България. Но произведеното жито се изнася директно, непреработено. Трябват услови яза стимулиране на преработвателната промишленост, която може да носи много по-добри печалби, а от там много по-добре платени работни места.

Можем да привлечем иновативни производства и в други области.

Вече водим разговори в това отношение. Общината има сили и механизми да направи това.

Правилното управление на общинските имоти може значително да подпомогне тази дейност. На първо място, трябва да се спре тяхната безпринципна продажба.

Създаването на нови производства ще гарантира нови работни места. Това ще се отрази на пазара на труда и ще увеличи и заплатите. Тук трябва да говорим и за образование, тясно свързано с нуждите на местния бизнес, с нуждите на новите инвеститори, но не само за днешния ден, а с визия за години напред.

Младите трябва да вижда перспектива и смисъл да останат тук”, каза още Георги Петков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.