• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Румен Петков: Потвърди се, че Реформаторите са крили приходи

Румен Петков: Потвърди се, че Реформаторите са крили приходи

/КРОСС/Заместник-председателят на АБВ Румен Петков заяви, че се е потвърдило твърдението му, че Реформаторите са укрили близо 90 707 лева приходи от дарения. Той се възползва от правото си на отговор след вчерашното интервю на депутата от РБ Антони Тренчев за сутрешния блок на Нова телевизия. 

"След като внимателно проследих участието на народния представител от Реформаторския блок Антони Тренчев в изданието на Вашето предаване „Здравей, България" от 09.02.2016 година, считам, че данните за това, че дясното политическото обединение е представило отчет, съдържащ некоректна информация пред Сметната палата, бяха публично и окончателно потвърдени. Преценката ми се базира на конкретните тези, заявени от господин Тренчев в национален ефир", написа Петков до Нова телевизия.

Във вторник Антони Тренчев заяви следното: "Колегите от ДСБ , които отговаряха за счетоводството по времето на последните избори, са превели от тяхната партийна сметка на сметката на коалицията 78 000 лева. Това са си техните пари от дарения, от субсидии, от членски внос. Те са по банкова сметка. Това са чисти пари с ясен произход, за ясна цел. По някаква причина счетоводителят е сбъркал и вместо 78 000 лева, е отбелязал, че са преведени 3 000 лева. Има и няколко проблема с дарения, които не са точно попълнени от самия дарител декларациите и са закъснели. Това е „голямата" драма".

"Посоченият цитат ми дава основание да смятам и че дебатът по темата за това - извършил ли е Реформаторският блок нарушения при отчета на финансирането си пред Сметната палата - за окончателно приключен. От тук нататък думата трябва да имат компетентните органи. Приветствам новия жанр „Отговор на правото на отговор" и не считам за необходимо да давам своя принос в такова безбъдие", изтъква Румен Петков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не са ги крили, а са ги кътали за реформата.

10.02.2016 12:26:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.