• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Петков: Кампанията на АБВ няма да е скъпа и показна

Петков: Кампанията на АБВ няма да е скъпа и показна

/КРОСС/ В ход e подготовката на ПП АБВ за участие в местните избори на 25 октомври, а през август тя се отличава с голяма интензивност. Това заяви на пресконференция Румен Петков, заместник-председател на ПП АБВ. „В 215 общини сме определили кандидатите ни за членове на ОИК. Упълномощените от председателя на партията вече имат своя мандат за водене на преговори с кметовете за участие на ПП АБВ в СИК и за отстояване на нашите позиции в ЦИК. В 18 от областните центрове ПП АБВ има свои номинации за кметове на общините. Надяваме се този процес да приключи към 30 август". Петков каза, че с днешно решение на Изпълнителния съвет на партията налице са 87 кандидати за кметове на общини. Днес допълнително са били разгледани още 48 кандидатури - в Кюстендил Аню Ангелов и Петър Първанов в Перник. С това общо кандидатите към днешна дата са 135. От тях кандидати, които са обсъдени и приети като независими, са 30. Заедно с БСП, АБВ участва в четири общини и в четири общини подкрепя кандидатури, които са излъчени от БСП, в които има договорка за съвместно участие в изборния процес. „В голяма част, в повече от 85 от общините, играем с кандидатури на АБВ, което говори за самочувствие на нашите структури и енергия, за способност да се формира политика, която да бъде отстоявана пред обществото. От областните центрове единствено в Благоевград излизаме с широк коалиционен формат. В повече от 160 общини имаме приключил дебат по структурирането на листите за общински съветници. Този процес ще направим всичко възможно да приключи до края на месец август. Броят на кандидатите ни за кметове в населените места се движи в добра положителна насока - от общо 3 205 села, които отговарят на критериите на изборния закон, ПП АБВ има своите номинации в повече от 1 200 населени места", каза Петков и добави, че това са много добри критерии и параметри за млада политическа партия. Той каза също, че партията планира обучение за своите кандидати за кметове в края на този месец.
По повод предстоящите избори Румен Петков каза, че АБВ разполага с много сериозен потенциал и това, което предлага, е качествено. „Имаме утвърдени кандидати в 17 от районите. Водим активни разговори с участието на ръководството на столичната ни партийна организация. За нас и София, и Пловдив, и Варна са важни градове. Не искаме въпросите да бъдат решавани на крак. Водим интензивни разговори с представители на академичните среди, но не бих искал да говоря днес от тяхно име. Въпросът не е финализиран. Всякакви такива коментари биха натежали. За Бургас наш кандидат е Камен Сейменлийски, доцент, заместник-декан в Бургаския университет. Във Велико Търново е д-р Драгош Методиев. Той е специалист, уважаван лекар, с три деца, беше кандидат за евродепутат. В Русе е Стилиян Стефанов, който беше кандидат за председател на ПП АБВ, 37-годишен. В Силистра е Ростислав Павлов, 34-годишен, секретар на общината. В Стара Загора - Илия Златев. Той е силният в лявото. В Търговище - Ивайло Първанов, действащ общински съветник. В Шумен - Пламен Петков, досегашен общински съветник, председател на правната комисия в общината. В Плевен - Цветан Антов, човек с безспорни морални качества и авторитет. В Ямбол е Драгомир Димитров, с опит в администрирането".

Румен Петков каза също, че само в Област Видин АБВ има подготовка за коалиции между с БСП. „В Козлодуй излизаме в такъв формат с кандидата за кмет Борислав Борисов, в Сухиндол имаме такова решение. В някои общини участваме със ЗС "Александър Стамболийски", с Движение 21, например в Чирпан. Имаме общини, в които участваме в много по-широко участие. В Брегово се очертава формат АБВ, ГЕРБ, Реформаторски блок и Патриотичен фронт", добави още Петков.
Зам.-председателят на ПП АБВ коментира, че е обезпокоен от перспективата, че отново и на тази предизборна кампания няма да бъдат водени дебати по същество. „Безпокойството ни е, че няма да се води дебат за бъдещето на регионите, а ще затънем в досега съществуващите практики". Петков посочи, че АБВ цели 200 000 гласа на местния вот. „На парламентарните избори сме удвоили вота, който сме имали на евроизборите. Търсим 200 000 гласоподаватели на местните избори. Предоставили сме средства от субсидията на областните партийни структури. Всичкият членски внос, който те събират, остава на тяхно разположение. В нашите сметки са постъпили 10 000 лева дарения. Отчитаме се публично, така че кампанията няма да е скъпа и показна", каза Румен Петков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

гого

Ще купуват тайно цигани. Няма да го правят показно, но няма да е евтино.

19.08.2015 23:04:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.