• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Румен Петков: Банките са стабилни въпреки усилията на някои държавни институции

Румен Петков: Банките са стабилни въпреки усилията на някои държавни институции

/КРОСС/ Важно е българските граждани да запазят самообладание и да знаят, че банките са стабилни, въпреки главния прокурор и гуверньора на централната банка, които се държат като откровени престъпници и бандити, заявява в интервю за Off News Румен Петков, член на НС на АБВ.
Петков изразява недоверие към изнасяните от прокуратурата и ръководството на БНБ данни от началото на банковата криза у нас: „Защо трябва да вярваме на прокуратурата, че има източване? Прокуратурата и гуверньорът на БНБ с нечуван апломб обявиха, че някой е изнесъл 206 млн. лв. в чували. Днес казват - не, не са изнесени 206 млн. лв. в чували, просто някой краде от 2011 г. досега. Защо трябва да им вярваме? Прокуратурата обяви, че се подготвя убийството на Делян Пеевски. На другия ден казаха - не, не се планира убийство. Ние сме сбъркали малко". Още кой в България вярва на този главен прокурор? Той се държи като мутра. Той се държи като джобно ножче на Делян Пеевски. За всички е видно, че той се държи като инструмент на Ахмед Доган. Така че тази прокуратура не може да разполага с доверието на никого".
Петков посочва ДПС и БСП като съучастници на главна прокуратура и на БНБ в генерирането на банковата криза: „Тези две партии трябва да си отидат от сцената. Всеки, който гласува за БСП, гласува против парите и интересите си. Това трябва да е ясно на гражданите. Това са зависими хора. Това не е персонален въпрос. Тук въпросът е на морал или по-скоро на липсата на морал. Главният прокурор и гуверньорът на БНБ трябва да бъдат арестувани, защото това са хората, които внесоха смут в банковата система, е позицията на бившия вътрешен министър.
Румен Петков коментира и кадровата политика на МВР - от 2013 г. допреди 2-3 месеца, повечето директори на Областните дирекции на МВР са назначени като временно изпълняващи длъжността. Според него това означава, че главният секретар на МВР и ресорният министър целенасочено държат хора, които са съучастници в купуването на гласове и в опорочаване на изборите. „Точно заради това - за да могат да им кажат: „Приемаме нов закон и с този нов закон решаваме вие дали оставате или ви изхвърляме. Целта е да бъдат държани в зависимост -казал съм го преди няколко месеца. Това не е откритие", коментира Петков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.