• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Румен Петков: АБВ не е проблем, а решение на проблема в ляво

Румен Петков: АБВ не е проблем, а решение на проблема в ляво

/КРОСС/ Основната задача на бъдещото служебно правителство е провеждането на прозрачни избори, като най-големият проблем е деморализираната администрация. Това каза на пресконференция във Варна Румен Петков, член на НС на АБВ. Той посочи, че на много места в страната областните управители и директорите на Oбластните дирекции на МВР трябва да се сменят, тъй като е видно от предходните избори - че не само не предотвратяват купуването на гласове, но и го подпомагат.

Румен Петков коментира, че трябва да се мисли за решаване на три основни кризисни сектора - здравната, банковата система, както и положението, в което се намират на общините. Той е на мнение, че се правят опити да се внуши на обществото, че решението на проблема със Здравната каса зависи от промени в републиканския бюджет - нещо, което не е необходимо. Петков е категоричен, че има резерви, с които да се спаси болничната помощ в страната. Като пример, зам.-председателят на ПП АБВ, посочи, раздаването на 500 милиона целеви лева на общини и министерства от правителството през ранната пролет, без наличието иначе на проекти.

Петков бе категоричен, че по случая с КТБ и кризата с банковата система е нужна проверка от независими експерти от Централната европейска банка. „Прокуратурата има престъпно поведение, Централната банка има престъпно поведение, правителството има престъпно поведение. Техните действия трябва да се оценят, за да е ясно кой каква отговорност носи", поясни Румен Петков.

Петков коментира и бавенето на избора на български еврокомисар - това също пряко засяга страната и задълбочава кризата във външната ни политика, добави той.

Като приоритети за ПП АБВ, Петков посочи, преодоляването на демографския срив, развитие на българското образование, съхраняване на държавността, реални действия за въвеждане на електронно правителство, радикални промени в съдебната система. „АБВ не е проблем в ляво, а решение на проблемите в ляво", заяви Румен Петков. Той добави, че всичко това в момента в държавата е поставено под въпрос от действията на сегашното правителството.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Говориш му като на зрял човек, излязъл от юношеството, а той те гледа като дебил. За каква вина от моя страна може да става дума" - чуди се Михайлов. Според него той е направил неоценена добрина на миньорския град, като е хванал в здравите си ръце местния клуб: „През 1994 година ръководството на Перник много ме моли да поема „Миньор", да извадя каруцата от блатото, в което тънеше - откровеничи бизнесменът. - Отборьт беше изпаднал вьв „В" група. Стадионьт беше разградена ливада, на която пасяха кози. В отбора нямаха дори гуменки, разрухата беше пълна. Само за три години скочихме в „А" група. Делил съм от залъка на хората, от производството си, за издръжката на клуба. Защо? Имидж ли да градя? Но има някои ценности, които човек трябва да притежава". Интересно какви ли са ценностите, които притежава самият Михайлов, освен доказаната му любов към финикийските знаци?

22.07.2014 17:34:27

Анонимен

Покрай многобройните си бизнес ангажименти Михайлов отделя време и за футбола в Перник. Легенди се разказват за юмруците, с които налага като президент клетите футболисти в местния „Миньор". Обръщенията „марули, зелки и копеленца нещастни" са част от цветистия му речник, с който се обръща към тях. Плаши ги не на шега, че ще им счупи капачките и ще им отвори черепчетата. Неговата версия обаче е съвсем различна: „Ще дойде някой чики-рики да си порита топката, а после капризи ще проявява. Ще му завъртя пръст, ще му се скарам малко - това агресия ли е? А какво - да му се усмихвам? Не е въпрос на макаренковщина

22.07.2014 17:34:16

Анонимен

на селския събор в радомирското Радибош Първанов договаря с Красимир Михайлов вариант боклукът на София да се трупа в мина „Иван Русев". По това време Свинаря я е взел под наем, както и два от рудниците на бившите „Мини Пирин" край Симитли - „Ораново" и „Канина". В средата на 2006 г. Първанов публично предлага столичната смет да се извозва в рудника, което доказва, че са водени такива разговори. Красимир Михайлов няма начин да не е така сговорчив и отстъпчив пред Първанов, който по това време е действащ президент. Не минава много време и президентът му връща жеста. Красимир Михайлов се урежда да чисти Радомир срещу 2 млн. лева годишно! Местните казват, че зад тази грандиозна сделка, крайно неизгодна за града, стоял самият Първанов. Той я издействал от тогавашния кмет на града. А параметрите са наистина впечатляващи - договорът е за срок от 10 години, на обща стойност близо 16 млн. лева. Едва следващият кмет на Радомир казва баста на златния чистач. Последният скандал, в който след дълго затишие отново изплува името на Свинаря, е от миналото лято. Срутване в мина „Ораново", която той владее още от 2004 г., отне живота на четирима работници, а при спасителната операция почина и още един човек. След трагедията Михайлов се скри и се наложи министърът на енергетиката Драгомир Стойнев да го издирва. След седмица в нелегалност аферистът изпълзя от дупката си и най-нагло заяви, че подарява мината. Въпреки смъртта на работниците, бизнесменът отново не понесе никаква отговорност. Като типичен герой на новото време Красимир Михайлов попадна и на мушката на наемен убиец. Нападат го през 2000 г. от засада край радомирското с. Прибой. Пътува към Радомир с джипа си, когато неизвестни стрелят по колата с калашник. Михайлов оцелява. Оттогава се движи с два еднакви джипа, за да не се знае точно в коя кола е.

22.07.2014 17:34:05

Анонимен

Така Красимир Михайлов получава като бонус зърнените складове в Добруджа, месокомбинат в Перник, фуражен завод в Радомирско и доста интересни имоти. По това време той слага ръка и на огромния свинарник край с. Зелен дол до Благоевград, кръстен от него гръмко „Кембъроу ММ-5". Под управлението на Михайлов печелившият някога сви- некомплекс затъва в дългове и накрая е купен от известната месарска фирма „Карол". От тези времена му остава за спомен само прякорът Свинаря. Вместо да го пратят в затвора след поредната далавера, пред неуморния предприемач Красимир Михайлов се отварят нови бизнес ниши. Времената са други, Премянов е вече в сянка, но Кралят, на фуража си намира нов покровител - земляка си президента Георги Първанов. Според публикации в медиите през 2006 г. по време

22.07.2014 17:33:54

Анонимен

Я и брат Галев се обади. От ЮАР ли?

22.07.2014 17:33:38

Анонимен

собственик на Добруджанската банка в средата на 90-те години, след като купува над 80% от акциите й от друг известен аферист -Атанас Тилев. Сделката е направена чрез 11 фирми, имената на които са разместени срички от имената на радомирския бизнесмен - „Крами", „Микра", „Аркис", „Камаха", „Хрими", „Сикра", „Красин", „Хайми", „Римис", „Ловми" и „Симир". Във всяка от тях Красимир Михайлов притежава 98%. Сделката е изключително спорна, защото неговите свързани фирми купуват банката с пари, които са взети назаем от банка „Моллов", която пък ги е получила от ДСК! След време участниците в тези финансови машинации са оневинени от съда. Красимир Михайлов дори не е сред тях. Добруджанската банка обаче попълва списъка на неговите богатства. Трезорът е изключително апетитна хапка, защото в актива му са свинарници, птицеферми, зърнобази, оранжерии. Михайлов взема това, което преди него Тилев не е успял да прехвърли 'към собствените си фирми.

22.07.2014 17:33:21

Анонимен

Дебютът на Красимир Михайлов в голямата игра е свързан с Добруджанската банка, като преди това върти офис в легендарния парк-хотел „Москва" и оттам търгува с фуражи. Точно покрай фалиралия трезор обаче той става медийна звезда. Версията е, че в банката е класическо подставено лице, при това не на кого да е, а на самия Красимир Премянов, в онези години една от най-влиятелните фигури в БСП. „Абсолютна глупост е, че в Добруджанска банка съм бил подставено лице и че с Красимир Премянов сме едва ли не братя близнаци и той е двигателят на нашия бизнес - отрича Михайлов и продължава: - С него сме се виждали точно три пъти, без да имаме допирни точки." Кралят на фуража става

22.07.2014 17:33:05

Анонимен

да обикалям Европа като екскурзиант И досега се занимавам с производство" - разказва Михайлов легендата за старта си в големия бизнес: В родния му радомирски край обаче твърдят, че преди промените е бил доносник на Държав-сигурност и обикновен служител в ДСК. „Нося брада от 1982 година, а не от 1990-а - контрира тези слухове Михайлов. - Когато „дисидентите" започнаха да пускат бради, аз се обръснах. Отстоявам себе си, защото не съм парвеню като днешните комплекса-ри, които тепърва тръгват на уроци по тенис. Карам ски, играя тенис и яздя коне много преди всички тях."

22.07.2014 17:32:53

Анонимен

Едва ли някой вярва, че Михайлов е изскочил от нищото и е развил крупен бизнес. Кои са силите, които са насочвали неговия път? Според мнозина той е от избраните, получили мистериозните червени куфарчета с пари, раздавани от Андрей Луканов. За това, разбира се, няма никакви доказателства, но е факт, че Михайлов е получил много силен шанс за бизнес още в началото на прехода. „Още преди 1990 г. излязох от държавната ясла. Направих ферма и реших със спечеленото

22.07.2014 17:32:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.