• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Теменужка Петкова за уволнения от АЕЦ "Козлодуй": Не толерираме подобно поведение

Теменужка Петкова за уволнения от АЕЦ "Козлодуй": Не толерираме подобно поведение

/КРОСС/ „Това видео показва едно безпардонно скандално поведение, към което нашето правителство и лично премиерът Борисов имат абсолютна нетърпимост". Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова в предаването „Събуди се" по "Нова телевизия" във връзка с разпространения видеозапис на служителя на АЕЦ „Козлодуй" Пешко Караджов.

„Работата на министър на енергетиката, като част от изпълнителната власт, не е да издава присъди. Ние просто трябва да си свършим работата такава, каквато е спрямо нашите правомощия", посочи Петкова.

По думите ѝ след като края на миналата седмица в социалните мрежи е бил разпространен въпросният видеоклип, по нареждане на премиера, незабавно е била извършена проверка за това дали има подобен случай и, ако има, да се предприемат незабавни действия.

„Установи се, че на 15 февруари в 1.20 ч. след полунощ се е разиграла въпросната ситуация. Човекът от видеото е от АЕЦ „Козлодуй", който отговаря за физическата сигурност на централата", съобщи тя.

Според нея Пешко Караджов е излязъл в продължителен отпуск по болест.

„Впоследствие той се връща на 1 юни от отпуск по болест. И производството, започнало през февруари 2017 г. трябва да бъде довършено", каза министърът на енергетиката.

Според нея веднага са снети обяснения от служителя на електроцентралата, в които той е потвърдил, че действително на 15 февруари е имало такъв случай.

„След като миналата седмица беше публикуван този видеоклип, това са нови обстоятелства, които не са били известни", допълни Петкова.

По думите ѝ Караджов злоупотребява със служебното си положение.

„Вижда се, че той заплашва с уволнение, а той такива правомощия няма. Държи се непристойно. От наша страна толеранс към нито един служител в българската енергетика няма", коментира тя.

По думите ѝ Караджов е дългогодишен служител в централата.

„Очевидно той има съответните професионални достойнства и може да си върши добре работата. Информацията, която аз имам е, че си е вършил добре, в професионално отношение, задълженията. Но тук нещата трябва да бъдат разделени на две - от една страна, това са професионалните достойнства и компетенции на един човек и неговото поведение в една такава ситуация", каза Петкова.

По думите ѝ това поведение е недопустимо и то оронва престижа, и на атомната електроцентрала, и не бива да бъде толерирано на нито една позиция в страната.

„Това, този човек да бъде освободен, мисля, че беше най-правилния подход", коментира министърът на енергетиката.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.