• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Петкова: Откритият диалог и доброто сътрудничество са правилният механизъм за формиране на идеи и политики

Петкова: Откритият диалог и доброто сътрудничество са правилният механизъм за формиране на идеи и политики

София /КРОСС/ Откритият диалог и доброто сътрудничество с професионалната общност са работещият механизъм за формиране и отстояване на идеи и политики. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова на първото заседание на Браншовия съвет за тристранно сътрудничество в рамките на мандата на настоящото правителство. На срещата в Министерството на енергетиката присъстваха и заместник-министърът на енергетиката Антон Павлов, представители на Федерацията на независимите синдикати на миньорите- КНСБ, на Конфедерацията на труда „Подкрепа", на Миньорската федерация към КТ „Подкрепа", както и на държавните и частните енергийни дружества в страната. Според министър Петкова подобен формат с участието на всички заинтересовани страни е най-правилният път за дискутиране и вземане на решения, свързани със стабилизиране състоянието на енергийния сектор.
На заседанието бе обсъдена необходимостта от постъпване на свеж паричен ресурс в енергийната система, както и от разрешаване на задлъжнялостта на дружествата в сектора. Според министър Петкова през годините са взимани редица неправилни решения в българската енергетика, довели до натрупването на дефицита в отрасъла. „За преодоляването на финансовия недостиг ще направим пълна ревизия на сектора", категорична бе Теменужка Петкова. Според нея, когато бъде налице реалната картина за състоянието на енергетиката у нас, незабавно ще се приложат неотложите реформи за разрешаване на дисбаланса в системата.
В рамките на Браншовия съвет за тристранно сътрудничество бе обсъдено и финансовото и икономическото състояние на въгледобивните предприятия в страната. Предложени бяха мерки за нормализиране на работния процес в Мини Марица изток и Мина Черно море - Бургас, за да се гарантира ритмичното изплащане на трудовите възнаграждения на работниците от въгледобивните дружества.
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова изрази увереност за бъдещата работа на Браншовия съвет и заяви, че ще разчита на открития диалог при вземането на решения за стабилизиране на сектор Енергетика.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.