• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Франция победи Белгия и е на финал

Франция победи Белгия и е на финал

/КРОСС/ 20 години по-късно Франция отново ще има шанс да триумфира със световната титла! За последно Дидие Дешан изведе с капитанската лента "петлите" в онзи прословут финал срещу Бразилия, спечелен с 3:0, а ето че няколко лета по-късно Дешан отново може да вдигне трофея, този път като селекционер.

Това стана факт, след като французите победиха с 1:0 другия претендент за титлата в лицето на Белгия. Единственото попадение реализира защитникът на Барселона Самюел Юмтити в началните минути на второто полувреме, а събитията се развиха пред погледа на президента Еманюел Макрон, който бе на трибуните на стадиона в Санкт Петербург.

"Червените дяволи" на Роберто Мартинес пък се сбогуваха с мечтата си за триумф по терените на Русия. Е, остава им утехата, че ще спорят с един измежду Англия и Хърватия за третото място...

Началото на мача бе добро за белгийците. Те се настаниха в половината на съперника и демонстрираха самочувствие, като атаките им доведоха до няколко опасни центрирания пред вратата на Лорис.

Въпреки това "петлите" стояха компактно на терена и с малки изключения, не позволяваха да се стига до кой знае какви опасности пред вратата на Юго Лорис.

Все пак в един случай вратарят на Тотнъм предотврати сигурно попадение при удар на Тоби Алдервейрелд, който стреля опасно в ъгъла след разбъркване в наказателното поле.

Еден Азар също можеше да порази целта, но негов диагонален удар рикошира в главата на Варан и мина на сантиметри над горната греда.

Французите обаче успяха постепенно да изнесат играта в по-предни позиции, а Оливие Жиру на два пъти се размина с топката при подавания към него в полето на Куртоа. Особено потресаващо бе едно отиграване на острието на Челси, който опропасти чудесен пас от Мбапе.

Най-чистото положение през първите 45 минути дойде на сметката на Франция!

Бенжамен Павар се измъкна зад защитата на "червените дяволи" и получи топката отдясно в наказателното поле, но Куртоа успя да избие удара му с крак и така двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Втората част започна по перфектен начин за "петлите", които откриха резултата след 51 минути игра!

Антоан Гризман центрира от корнер към близката греда, Маруан Фелайни не успя да се пребори с Юмтити на втория етаж, за да може защитникът на Барселона да вкара за 1:0!

Оливие Жиру продължи с пропуските. Нападателят можеше да удвои резултата малко след първия гол, но не се възползва от пас с пета на Мбапе.

Белгийците реагираха, а в игра се появи Дрис Мертенс, който центрира опасно от десния фланг пред вратарското поле, но Де Бройне не успя да засече добре топката от въздуха и Лорис спаси.

Последваха няколко опасни центрирания от двата фланга, но Ромелу Лукаку, който направи доста слаб мач, не успя да засече нито едно от тях. 

Аксел Витсел също опита да затрудни вратаря на "петлите" със силен удар от дистанция, но Лорис внимаваше и изби в корнер. В заключителните минути белгийците опитаха хаотичен натиск, който обаче не доведе до желаното изравняване.

Вместо това "петлите" можеха да вкарат и втори гол, но резервата Толисо не успя да преодолее Куртоа. И така, Франция чака следващия си съперник, който ще стане известен тази вечер...

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.