• 08 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.7947
  •  GBP / BGN 2.2977
  •  CHF / BGN 2.0172
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Прерязаха лентата на компресорната станция в Петрич

Прерязаха лентата на компресорната станция в Петрич

/КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на енергетиката Теменужка Петкова прерязаха лентата на модернизираната компресорна станция в Петрич. 

Именно мрез нея България вече ще може да получава около една трета от необходимите й количества природен газ от Гърция по съществуващия газопровод.

Инвестицията е на стойност 17 млн. евро и е първата ни възможност за разнообразяване на доставките на синьо гориво.

„Получаваме техническата възможност да доставяме по 3 млн. куб. м газ на ден от терминала в Ревитуса, което е на практика първата физическа възможност за диверсификация на доставките за пазара в България. Това означава , че около 30% от консумацията на природен газ в страната могат да бъдат евентуално внесени от там", коментира По думите на изпълнителния директор на "Булгартрансгаз" Георги Гегов, цитиран от БНР.

От южната ни съседка можем да получаваме физически количества газ, а скоро се очаква да има и виртуални сделки.

Към момента капацитетът от терминала в Ревитуса е резервиран от "Газпром". „През следващите няколко седмици да се опитаме да достигнем до споразумение, с което в определени моменти да получаваме виртуални или физически доставки от тази тръба", каза още Гегов.

"Вижте как изглежда старата компресорна станция, вижте как изглеждат новите. Всеки ден градим и оставяме видими неща. Десетилетия говореха за диверсификация, ние го правим. На думи всеки е много силен, ние сме в делата силни. Така че всеки ден с това се занимаваме", коментира министър-председателят.

"Инвестирали сме си пари, подобрили сме си газопреносната система. Най-съвременна е направена, така че във всички посоки да може да се движи газ, така че от Европейския газов хъб Балкан да стига и през Гърция и за Италия, и за Македония, защо не и до Албания. Така че ние сме си свършили нашата работа и се надяваме и другите да си я свършат, подчерта Борисов.

Служители на община Петрич посрещнаха премиера Бойко Борисов с песента "Happy birthday" за 57-мия му рожден ден. Борисов каза, че още снощи са започнали да му звънят приятели, за да му честитят рождения ден, а днес денят му започнал и ще продължи делово.

Попитан как се чувства на 57, тъй като днес той има рожден ден, той отговори:

„Като ти се случи нещо 57 пъти ти е безразлично. Така се чувствам. Работа сутринта имахме със „Свобода и демокрация", един голям форум, сега Петрич. Работен ден".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Боже упази! Толкова несвързани глупости издумани от устата на един завършен простак не бях чувала досега! Безброй твърдения, несвързани и неверни се представят пред обществото ни като постижения, победи и ...блянове към светлото бъдеще! Боже, отърви народа ни от такива лумпенизирани мошеници!!!

14.06.2016 08:47:32

Анонимен

Боже упази! Толкова несвързани глупости издумани от устата на един завършен простак не бях чувала досега! Безброй твърдения, несвързани и неверни се представят пред обществото ни като постижения, победи и ...блянове към светлото бъдеще! Боже, отърви народа ни от такива лумпенизирани мошеници!!!

14.06.2016 08:47:28

Анонимен

"Попитан как се чувства на 57, тъй като днес той има рожден ден..." пише Крос по-горе. В тази връзка предлагам 13-ти юни да бъде обявен за официален празник в България - ДЕН НА МУТРИТЕ !

13.06.2016 15:21:54

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.