• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Турция ще даде доказателства, че Русия е замесена в бизнес с петрол с ИД

Турция ще даде доказателства, че Русия е замесена в бизнес с петрол с ИД

/КРОСС/Турция има доказателства, че Русия е замесена в бизнес с петрол с "Даеш" ("Ислямска държава"), и скоро ще ги предостави.

Това заяви днес президентът Реджеп Ердоган, цитиран от в. "Сабах".

Най-големият купувач на "черно злато" от джихадистите е бизнесмен от Сирия с турско гражданство. Името му е Джордж Хасуани, каза Ердоган. Така той отговори на неспиращите обвинения от страна на Русия, че турското ръководство купува петрол от джихадистите. Те заваляха още след като турски изтребители свалиха руски бомбардировач на 24 ноември.

Последните обвинения бяха отправени от руския президент Владимир Путин днес.

"Най-големият купувач на петрол от "Даеш" е притежателят на руски и сирийски паспорти Джордж Хасуани. Той продава петрол и на сирийския режим. Тази информация е била съобщена от Министерството на финансите на САЩ", каза Ердоган в реч пред конгреса на профсъюзите в Анкара.

Президентът отново се зарече, че ще подаде оставка, ако руските обвинения са верни. Той допълни, че Москва трябва да ги докаже.

Известен руски шахматист също е замесен в търговията с петрол с "Даеш", добави Ердоган, без обаче да споменава име.

На 5 ноември американското финансово министерство вкара в черен списък бизнесмен на име Джордж Хасуани. Ведомството обвини неговата компания HESCO Engineering and Construction Co в продажба на купен от "Даеш" петрол на режима на Башар Асад.

В новия списък е и Кирсан Илюмжинов - дългогодишен президент на Световната хедерация по шахмат (ФИДЕ). Не зсе знае обаче дали той търгува с "Даеш".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

крадеца вика дръжте крадеца,синът му е истинския крадец.

03.12.2015 19:27:19

Анонимен

Следва питане след като САЩ са знаели кой купува петрола, как тогава ще отговори Ердоган защо същия този петрол се кара в Турция на турско пристанище и в турска рафинерия и как така се връща в Сирия? Интересна работа? Американците май пак подливат вода на Ердоган и го пускат по нанадолнището.

03.12.2015 16:07:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.