• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Местенето на "Петрол" в Ловеч се отлага

Местенето на "Петрол" в Ловеч се отлага

София /КРОСС/ Софийският градски съд спря вписването на решенията от последното общо събрание на акционерите на "Петрол", съобщава "Капитал". Едно от решенията е централата да се премести в Ловеч, а в Надзорния съвет на компанията да влязат представители на две фирми, близки до Гриша Ганчев. Съдът е сезиран от "Петрол холдинг" - близък до Денис Ершов.
Ганчев вече контролира чрез няколко дружества голяма част от капитала на дистрибутора, но и бившият съсобственик Денис Ершов продължава битката. Чрез "Петрол холдинг" Ершов поиска спиране на вписванията, които щяха да увеличат контрола на Ганчев. Засега опитите са спрени, а в съобщението си "Петрол" посочват, че са предприели действия по обжалване на определението на съда.
Жалбата на Ершов чрез "Петрол холдинг" е подадена на 24 септември и в нея се твърди, че доскоро основните акционери в доставчика на горива са "Петрол холдинг" (47.5%) и "Нафтекс петрол", което е дъщерно на самия "Петрол". В жалбата се посочва, че акциите на холдинга са били прехвърлени незаконосъобразно, а тези на "Нафтекс" трябва да бъдат обезсилени. Още една молба за спиране на вписванията с подобни аргументи е била подадена и от Александър Каиков, близък до Ершов. Ден по-късно, на 25 септември, "Петрол" е подал в Агенцията по вписванията обясненията си, в които посочва, че "Петрол холдинг" в момента не е акционер и освен това е в процедура по несъстоятелност, т.е. правата на Ершов са ограничени и за действията му трябват одобрения на синдиците.
Дори и със спиране на вписванията, Ганчев продължава да контролира до голяма степен "Петрол". В момента в надзорния съвет са "Корект фарм", "Алфа кепитъл" и Траян Кършутски, всичките доскоро свързани с КТБ, допълва изданието.
Битката за контрола върху "Петрол" се води от няколко години - първоначално тя беше между двамата основни акционери - Митко Събев и Денис Ершов. Първият владееше управителния съвет, както и блокираща квота в общото събрание, докато вторият въпреки по-големия си дял не можеше да прокара решения. В началото на тази година банкерът Цветан Василев успя да овладее контролния пакет в компанията чрез свързани фирми. По това време КТБ беше основният кредитор на "Петрол" и така дистрибуторът се оказа в ръцете на свързани с банката дружества за няколко месеца. През пролетта Василев привлече Гриша Ганчев като член на управителния съвет на "Петрол", но след затварянето на КТБ последва нова война за овладяване.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.