• 18 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Коритаров: Институцията, която трябва да каже кой и защо е стрелял по кола на Алексей Петров, мълчи

Коритаров: Институцията, която трябва да каже кой и защо е стрелял по кола на Алексей Петров, мълчи

/КРОСС/Продължава разследването на опита за атентат над Алексей Петров. Вчера минути преди девет автомобилът на бившия съветник в ДАНС беше обстрелван с гранатомет от двама души в столичния квартал "Кръстова вада" и по чудо жертви и ранени няма.

Колата на Петров е със седемстепенна бронировка, която е една от най-здравите. Първият извършител е трябвало да пробие автомобила, а вторият - да изстреля снаряд, който да попадне в самата кола през направената дупка. Първият обаче пропуска целта си, а снарядът, изстрелян от него, се забива в близката сграда. Вторият успява да уцели автомобила, но щетите по него са само външни.

Снарядите не са се взривили, защото не са били на достатъчно разстояние.

Намерени са и двата гранатомета, с които е извършено нападението.

Регистрационният номер на червения Опел „Астра", с който се смята, че са избягали извършителите, е бил с регистрационни номера 3860, които вероятно са крадени.

Самият Петров заяви, че не е заплашван и най-вероятно е бил обстрелван по погрешка. По бившата барета беше стреляно два пъти с гранатомет, а нападателите избягаха с червен автомобил.

Въпреки че се е намирал в колата си, Алексей Петров не е пострадал, тъй като гранатите са се взривили след падането си на земята, а не при удара в бронираната кола на Петров. Стрелците все още се издирват.

Това е втори опит за покушение. При предишния, който беше на 15 август 2002 г. Петров беше прострелян в гърдите и крака на излизане от офиса му в сградата на столичния басейн "Спартак".

Коментарите по случая, които заливат медиите, журналистът Георги Коритаров определи като фойерверки от хипотези и клюки.

А в същото време институцията, която трябва да каже кой какво е правил, защо се е стигнало до това престъпление, се оказва неспособна да го направи, каза Коритаров в сутрешния блок на Нова телевизия и допълни, че на всички останали, които коментират стрелбата вчера, включително и на самия него, им се налага да са в ситуация да дават интригантски хипотези. Затова той насочи разговора към това всъщност кой е Алексей Петров.

Журналистът припомни, че Алексей Петров е участвал в изграждането на концепцията за ДАНС.

На въпрос кой го овласти тогава Коритаров каза, че вероятно заради неговото развитие и качества като служител под прикритие. Това е нещо, което само ограничен кръг биха могли да знаят, допълни той.

Николай Радулов припомни, че самият Петров си е казал, че Атанасов го е назначил в службите. Според него Петров никога не е бил на ръководна служба, но в същото време всички говорят, че той управлявал службите.

С неговите действия в ДАНС имаше два смешни случая - когато събра хората от ъндърграунда, за да им каже, че повече така не може, и вторият - когато събра журналистите да им чете лекция, припомни той.

Г-н Петров е станал част от тези служби по времето на СДС, по времето на Иван Костов, по наше време стана публично известен. Чак да е владеел ДАНС е доста пресилено. Аз бях вътрешен министър в този период и нямам такъв спомен, коментира от своя страна Михаил Миков, председател на БСП.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Георгиев

Тази плешива тиква Коритаров във всичко компетентен. А Виктор, делиорманско кьосе баботи като БУЛДОЗЕР.

30.10.2015 18:19:41

Анонимен

Боже господи слез и си прибери вересиите. Ама от неграмотници да нищят случая "Петров". Тая сутрин по нова ТВ оня "журналист" Виктор Николаев говори едни разбирателски работи от рода, че гранатомета РПГ-22 бил пригоден за такива работи щото бил малък, а РПГ-7 и РПГ-9 били големи и не ставали за такива работи. Най-фрапиращото в случая е, че няма РПГ-9 а има СПГ-9 (Станочен противотанков гранатомет) и за да се извърши подобно нещо на тази улица не може да се използва тъй като е доста голям и доста тежък. Това си е едно безоткатно оръдие). А непрекъснато говорят разни разбирачи, че стрелбата е извършена от кола. Глупости. реактивната струя и от единия и другия гранатомет щеше да унищожи дваната извършители в колата. Стреляно е от вън. Освен това изпълнителите са пълни аматьори, на които някой им е казал изтегляте тръбите вдигате мерника и стреляте. Точка. Ако познаваха оръжието и десет степенна защита нямаше да спаси Петров. Пак точка. всичко е за заблуда на офцете. Пък като гледах министърката на вътрешните работи как сричаше ми стана ясно за какво иде реч. НЕГРАМОТНОСТ ОТ ВСЯКЪДЕ.

30.10.2015 09:19:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.