• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Образуваха дисциплинарно производство срещу шефа на Специализираната наказателна прокуратура

Образуваха дисциплинарно производство срещу шефа на Специализираната наказателна прокуратура

/КРОСС/Aдминистративният ръководител на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова е образувала дисциплинарно производство срещу шефа на Специализираната наказателна прокуратура Светлозар Костов за нарушения при изпълнение на наказанието на Росен Петров, осъден на три години и половина затвор за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

Въпреки че присъдата на Петров е от 17 февруари и че към нея e била прибавена двегодишна условна присъда за убийство по непредпазливост, тоест общото му наказание е станало 5 години и половина затвор, до днес известният и в битността си и на краен фен на ЦСКА е бил на свобода. Росен Петров, по прякор Животното, е признат за виновен като част от групата за наркотици на Златомир Иванов - Баретата. Прокуратурата разбира, че той не е в затвора на 6 август 2015 г., когато Петров е забелязан сред главните действащи лица на червената агитка, предвождана от Гриша Ганчев, която нахлу на Националния стадион "Васил Левски". Шест дни по-късно Животното е бил на море в Несебър.

Извършената по нареждане на главния прокурор проверка е установила, че присъдата на Петров не е била приведена в изпълнение с постановление именно на прокурор Светлозар Костов. То е от 17 юли и е в отговор на молба на адвоката на Росен Петров с приложен към нея медицински документ, удостоверяващ, че през септември му предстои операция във ВМА. Диагнозата била на латински, и, както уточняват от пресцентъра на прокуратурата, заболяването било преценено от прокурор Костов като тежко и представляващо пречка осъденият да влезе в затвора.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.