• 01 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Султанка Петрова сезира главния прокурор заради корупционни практики, свързани с приемната грижа

Султанка Петрова сезира главния прокурор заради корупционни практики, свързани с приемната грижа

/КРОСС/ Д-р Султанка Петрова, народен представител от Патриотичния фронт и председател на Националната женска организация на ВМРО, внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров по повод излъчен репортаж на Нова телевизия, от който е видно, че социален работник изнудва приемен родител.

Случаят от монтанското село Крива бара предизвика обществено възмущение. Петрова отдавна се занимава с дейност в защита на правата на децата, организира редица кръгли маси в Народното събрание, в които участват организации от неправителствения сектор и ресорните институции.
По нейно настояване парламентът прие предложението на Патриотичния фронт за извършване на пълен одит от Сметната палата на Държавната агенция за закрила на детето по отношение на процеса по деинституционализация.

В сигнала до прокуратурата д-р Петрова акцентира на потресаващите корупционни практики, свързани с приемната грижа в България, за които става дума в репортажа „Деца за продан" и настоява за извършване на проверка и разкриване на обективните факти и обстоятелства.

"В случай на установяване на нарушения и/или престъпления, то моля да предприемете необходимите според Вашата компетентност мерки, при това - най-строги, за налагане на наказания, привличане към съдебна или административно-наказателна отговорност или налагане на ПАМ.

За резултатите от проверката моля да бъда своевременно информирана." - посочва депутатът в писмото до Цацаров.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.