• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Прекрасният концепт Peugeot Instinct е напълно автономен

Прекрасният концепт Peugeot Instinct е напълно автономен

/КРОСС/Ако автомобилната историята ни е научила на нещо, то едно от тях е, че Peugeot знае как да прави поразяващи концептуални автомобили. Instinct, който Peugeot ще представи на салона в Женева, е един от най-добрите примери на това. За този поразяващ автомобил дизайнерите са избрали каросерия shooting brake.

Концепцията Instinct е била проектирана с мисъл за аеродинамичната ефикасност. Странични огледала няма, те за заменени от камери. Камери са монтирани и в LED фаровете, като целта им е да сканират пътя пред автомобила и да изпращат събраната информация към многото системи за сигурност и подпомагане на управлението. Което управление може да бъде изцяло автономно, стига водачът да има нещо по-важно за вършене.

Споменавайки фаровете и дневните светлини трябва да отбележим, че това е една от най-впечатляващите характеристики в целия дизайн, като тук може (и трябва) да очакваме тази концепция да бъде прехвърлена и към серийните модели на Peugeot.

Традиционните В-колони отсъстват, а „самоубийствените" врати са така монтирани, че в профил почти не си личи обичайната фуга между тях. Липсват и традиционните дръжки.

Интериорът е също толкова изчистен и футуристичен, колкото е и екстериорът. От снимката става ясно, че воланът е подвижен и в автономен ("Autonomous") режим се скрива в арматурното табло. Вторият режим е „Drive". Над него е 9,7-инчово приборно табло, а пред пътника отпред също има огромен сензорен екран. Нещо подобно е разположено и върху тунела между двете седалки. От Peugeot отбелязват, че конструкцията на седалките е взаимствана от аеронавтиката, като индивидуални настройки могат да се правят по облегалката, седалищната част и подглавника.
Друга интересна характеристика е т. нар. "chatbot" , която Peugeot описва като „персонален асистент, управляван с гласови команди", които могат да се издават от всички пътници в купето.

Информацията е оскъдна и относно задвижването, като се знае само, че Instinct разчита на plug-in хибридна конфигурация, генерираща комбинирана мощност от 300 к.с.
Преди да бъде представел в зала „Палекспо" в Женева, до 2-ри март Instinct ще бъде изложен на Mobile World Congress (MWC) в Барселона.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.