• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Юрист в ЕК се самоуби. Кр. Георгиева поема контрола, успокоява хората

Юрист в ЕК се самоуби. Кр. Георгиева поема контрола, успокоява хората

/КРОСС/ Служител на Европейската комисия се самоуби на работното си място в Брюксел в петък, съобщи изданието New Europe. Информацията бе потвърдена на пресконференция от говорител на комисията, но той отказа всякакъв коментар по случая.

Готие Пиеран, дългогодишен юрист на комисията, скочил от прозореца на кабинета си на втория етаж на една от сградите на комисията в белгийската столица.
Според New Europe Пиеран работел от 20 години за Европейската комисия. Той очаквал повишение от зам.-шеф на отдел на шеф на отдел. Вместо това обаче бил понижен до обикновен служител в звеното, в което работел. Колегите му разказали пред изданието, че той бил много принципен и безкомпромисен в работата си на юрист. Не се съгласявал да прави компромиси, за да се издига в кариерата.
Като зам.-шеф на отдел, Пиеран се противопоставил на политически компромиси, за които оказвала натиск „голяма държава от ЕС" в законодателство, свързано с въпроса за концесиите на магистралите. Без да му бъде обяснявано изрично защо е понижен, той бил преместен в отдел „Космос" на главна дирекция „Развитие", където трябвало да отговаря за изстрелването на сателитите от системата „Галилео".
Пиеран се заключил в стаята си около 11 ч. преди обяд, малко преди да отидат с шефката си на среща. После отворил прозореца и скочил. Починал на място.
След трагичния инцидент цялата Еврокомисия била мобилизирана. Комисарката за развитието Елжбиета Биенковска не била там, но непрекъснато пращала есемеси. На място в сградата „Брейдел" обаче веднага пристигнала зам.-председателката на Еврокомисията Кристалина Георгиева, която поела контрола върху ситуацията и започнала да успокоява хората.
Директорката на Пиеран не позволила на полицията да информира съпругата му, а отишла лично да я търси, защото не можело да бъде открита по телефона, разказва изданието.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.