• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Пиргова: Кандидатът на БСП трябва да стои далеч от чуждопоклонничеството на президента Плевнелиев

Пиргова: Кандидатът на БСП трябва да стои далеч от чуждопоклонничеството на президента Плевнелиев

/КРОСС/ Задачата на ръководството на Корнелия Нинова е да върне БСП на власт. Това беше основната причина тя да спечели лидерската битка срещу Михаил Миков. Сега идва времето за реализация.

Първото предизвикателство са президентските избори, които БСП трябва да спечели или в най-лошия случай да загуби на балотаж срещу ГЕРБ. Всеки друг резултат ще означава, че ръководството на Нинова трябва да подаде оставка, коментира за "24 часа" политологът Мария Пиргова. Според нея победата или убедителното представяне на президентските избори е ход към силното представяне на БСП на парламентарни избори, които най-вероятно ще бъдат предсрочни поради насипното състояние на дясната коалиция на ГЕРБ. Оттам пътят към властта на БСП ще бъде открит, но изключително труден, защото минава през голяма коалиция с ГЕРБ или с националистите, които също имат шансове за добро представяне. Така че резултатите от президентските избори са залогът за парламентарните, коментира Пиргова. 

Остава въпросът могат ли предложените кандидати на БСП да спечелят президентска битка и по-точно кои от тях могат да убедят българските граждани не само от лявото, но и от центристкото пространство, посочи тя.

Според Пиргова кандидатът на БСП трябва да стои най-далеч от чуждопоклонничеството на президента Плевнелиев, което поставя на риск сигурността на България в кризисни ситуации.

Няма нищо лошо, ако кандидатът на БСП е подкрепен от ген. Михов и АБВ. Стига да се спази изискването на електората на БСП Георги Първанов и Ивайло Калфин да са далеч от лявото обединение. Защото левите няма да изтърпят връщане на Първанов или негово протеже в БСП, смята Пиргова.

Според нея Янаки Стоилов, Илияна Йотова, Михаил Миков, Таско Ерменков, Мая Манолова, Румен Гечев и много други предложени кандидати имат политически качества да бъдат президенти на България, но в сегашната ситуация всеки от тях много трудно ще мине успешно през национални мажоритарни избори. Нито един от тях не може да обедини нито цялото ляво, нито нова гражданска периферия от симпатизанти на лявото, коментира политологът.

Пиргова смята, че омбудсманът Мая Манолова е в подходящата роля, но има твърде малко време, за да я реализира.

Парадоксално е, че по-избираем от дългогодишните силни активисти на БСП е външният граждански кандидат. Така е, защото българинът и специално левите избиратели все още възприемат българските военни като най-лоялните представители на нацията, които са се жертвали за нея, коментира още Мария Пиргова.  

Според нея сред одобрените от Изпълнителното бюро кандидати на БСП най-убедително и обединително стои фигурата на лидера Корнелия Нинова.

Що се отнася до премиера и лидер на ГЕРБ Мария Пиргова отбелязва, че дори и самият Борисов да не е кандидат, то той ще бъде този, заради когото неговата публика ще гласува за кандидата на ГЕРБ.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Руските агенти , които ограбиха прехода и живота на цяло поколение Българи ! Това е уродливото лице на национални предатели !!! Те няма да спрат , защото от москва са им заповядали да саботират денонощно всичко в България !!!

05.08.2016 12:33:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.