• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Юристката и новата жена на Бареков спрягани за водач на листата в Пиринско

Юристката и новата жена на Бареков спрягани за водач на листата в Пиринско

Благоевград /КРОСС/ Шефът на юридическия отдел на "България без цензура" Деси Балабанова може да оглави листата на коалицията ББЦ-ЛИДЕР в Пиринско, ако областният лидер на партията и общински съветник в Благоевград Рашко Динков откаже. В момента Динков обмислял дали да се кандидатира, защото според близки до него от гражданското сдружение ЕКИП той имал амбиции догодина да се кандидатира за кмет на Благоевград.
Не съм взел още решение за себе си, обмислям, днес имам среща в Благоевград с лидера Николай Бареков, който ще обиколи структурите в Разлог, Сандански и Петрич, и може би до края на седмицата ще обявя решението си, това бе краткият коментар пред „Струма" на Динков.
Ако той не приеме да е водач, е твърде вероятно да подаде оставка и като областен лидер, защото още преди време заяви, че този, който води, носи и отговорността за представянето на изборите. Заради неговото колебание тръгнаха версиите за друг водач, а в полза на Деси Балабанова е фактът че е един от авторите на законопроекта на ББЦ "Чисти ръце", и не на последно място това, че е родом от Гоце Делчев.
Както вече е известно, Георги Първанов номинира за водач на листата на АБВ неврокопската певица Николина Чакърдъкова, така че стратегически Бареков ще предизвика т.нар. дамски гамбит в района на Гоце Делчев, като изправи срещу македонската прима своята юридическа перла. Вариантът е логичен за привличане на електорална подкрепа и поради факта, че БСП в Гоце Делчев този път май няма да има кандидат за народен представител в избираемата зона.
Сред по-смелите предположения за водач на листатата на ББЦ лидер в Пиринско е дори и името на новата жена до Бареков - Мария Календерска, която също е с корен от Благоевград. С оглед на факта, че само преди месец тя роди син на лидера на партията и едва ли ще има сили и възможности да се впусне в предизборна кампания, този вариант изглежда твърде малко вероятен.
Ситуацията с листата на ББЦ изглежда заплетена и заради новия коалиционен партньор ЛИДЕР. В Пиринско т.нар. Партия на бизнеса има силни позиции в община Симитли заради мина „Ораново", а управителят на рудника Валери Манов на предишните парламентарни избори бе кандидат за народен представител на ЛИДЕР и постигна най-високия резултат за своята партия от всички общини в Пиринско. Очаква се той да се появи в съвместната листа с ББЦ на второ или трето място.
Сред имената, които се спрягат за листата на Бареков, е и областният координатор на ЛИДЕР за Пиринско Петър Петров. Той се спряга за №1 и в Кюстендилско. Там обаче още преди двадесет дни общинските структури одобриха номинацията на областния лидер на ББЦ адвокат Васил Иванов. Ако Бареков сложи човека на енергийния бос Хр. Ковачки за №1, В. Иванов ще остане втори, но още нищо не е окончателно решено.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ще подкрепя ББЦ, защото вярвам, че имат сили и ресурс да променят живота ни и да го подобрят.

21.08.2014 20:49:11

Анонимен

Трябва да изберат най-подходящия водач на листата, за да се пребори с водачите на ГЕРБ и ДПС.

21.08.2014 20:48:13

Анонимен

Ще трябва да помислят и да сложат най-точния човек. Важно е да се победи ГЕРБ там

21.08.2014 20:39:18

Анонимен

Ще гласувам за ББЦ, те са алтернативата.

21.08.2014 20:37:22

Анонимен

Успех!

21.08.2014 20:37:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.