• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Директорът на „Пирогов": Безкрайно съм благодарен на ЧЕЗ и МЗ че ни подадоха ръка

Директорът на „Пирогов": Безкрайно съм  благодарен на ЧЕЗ и МЗ че ни подадоха ръка
Днес се подписа проект между ЧЕЗ България Инвестмънт (CBI) и „Пирогов", на стойност 6 721 800 евро или 13 146 000 лева.


/КРОСС/ За „Пирогов" днес е един изключително важен ден като събитие, защото става дума за един много сериозен проект. Това е договор за финансиране, който ще позволи да направим въвеждане на енергийно ефективни мерки за промяна на фасади, покриви, дограми, осветителни тела, отопление, също така ВиК, както и подмяна на асансьори, модерна вентилационна система и съпътстващи строително монтажни работи на пет сгради. Това каза по време на пресконференция директорът на „Пирогов" проф. Асен Балтов.

                                                                              Директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов

Този проект ни дава увереност, че в рамките на тази една година, в която ще бъде осъществен, в края на другата година по това време ще очакваме да видим една съвсем нова сграда, или общо казано един нов „Пирогов", каза още проф. Балтов.

Така, че ние вкарваме вече и частните механизми, благодарение на ЧЕЗ, които ще ни позволят в рамките на една година да обновим по-голямата част от сградите на „Пирогов". Аз съм безкрайно благодарен, че ни подадоха ръка, както ЧЕЗ, така и Министерство на здравеопазването, смятам, че ще можем да направим този финансов инструмент да бъде осъществен в „Пирогов" и имаме потенциал, допълни проф. Балтов.

Зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов поздрави ръководството на „Пирогов" и представителите на ЧЕЗ, че със сключения договор се постига икономическа енергия между две значими институции в България - от една страна Университетска болница „Пирогов" като основен стълб на здравната инфраструктура и от друга страна ЧЕЗ - като притежател и управляващ енергийната инфраструктура в Западна България.

                                                                                       Зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов

От името на ЧЕЗ България Инвестмънт (CBI) аз съм много щастлив, че ще подпиша договора с болница „Пирогов", коментира управителят на ЧЕЗ България Инвестмънт (CBI) Мартин Бартунек.

                                                          Управителят на ЧЕЗ България Инвестмънт Мартин Бартунек 

Той уточни, че те ще осигурят финансиране в размер на 6.8 милиона евро, което ще бъде насочено към реновиране и реконструкция, което ще доведе до енергийна ефективност и подобряване на условията както за пациентите, така и за медицинския екип на болницата.

Този проект е идеална симбиоза на двете неща - енергийната ефективност, което е в нашата кауза, а от друга гледна точка това е много важен проект за гражданите на София и на цяла България, които идват в болница „Пирогов", каза от своя страна мениджър на ЧЕЗ Карел Крал. Финаснирането по проекта ще е на стойност повече от 13 милиона лева, като то ще е на 100 процента, без никакво съфиннасиране от страна на болницата, допълни Карел Крал.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.