• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Преглед на вестниците

Преглед на вестниците

/КРОСС/ "България продължава да пропада по свободата на слово", информира "Сега", позовавайки се на данни от международен доклад по темата. Става дума за Индекс на устойчивостта на медиите, изготвян от базирана в Съединените щати организация.

"Европейската комисия може да накаже България заради такса "смет", пише още "Сега". Страната все още е далеч от въвеждане на принципа "замърсителят плаща".

"И министър Порожанов с апартамент на смешна цена", информира "Труд" на първа страница. Платил е пет пъти под пазарните цени за жилището си в престижен столичен квартал, пояснява вестникът и допълва, че придобива и два гаража, като единият е без пари.

"24 часа" предоставя място на различни мнения "за" и "против" визитата на папа Франциск у нас. Университетският преподавател проф. Владимир Градев коментира, че патриархът е можел да застане до Франциск на молитвата за мир. Според Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний визитата е показала колко много българите се нуждаят от гласа на църквата.

"Земя" цитира Негово светейшество патриарх Неофит "По отношение на вярата компромиси не може да има!".

"Държавата плаща 80 процента от щетите на пострадалите от градушка", съобщава "Монитор" на първа страница. Комисия ще оценява пораженията върху реколтата, обезщетенията ще се изплащат по възможно най-бързата процедура.

"Монитор" информира и за прогноза на БАН, според която тази година износът ни ще расте. По-ниските цени на парични преводи в евро са за сметка на по-високите такси на банките, пише още в доклада на икономистите от БАН.

"Още 44 години лазим към Европа", пише "Труд". Причината е твърде слабият икономически растеж, нужни са ни поне 5 на сто на година. Европейската комисия намали прогнозата си за Брутния вътрешен продукт на страната.

София е номер едно по арестувани малчугани, пише "Телеграф". 8100 хлапета са на отчет в Детска педагогическа стая. Децата крадат и за да си купят таблет, разказват полицаи.

"Дума" пише "Закриват Националния център по наркомании". Част от работещите там се пренасочват към националната експертна лекарска комисия.

Социалният антрополог доц. Васил Гарнизов подчертава,в интервю за "24 часа", че е трудно разбирателството в жилищните блокове, където се смесиха хора от старата средна класа с представители на новата заможна част от обществото. "Днес е рядкост в един блок да живеят хора от едно и също съсловие, със сходна култура, които да решават общите си проблеми цивилизовано", коментира Гарнизов по повод идеите, предлагани от неправителствена организация за управление на общата етажна собственост.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.