• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Акценти в пресата

Акценти в пресата

/КРОСС/ Близо 50 хиляди българи са вече болни от грип, информира "Труд". Седем области са пред епидемия, твърдят здравните власти. Лекари предупреждават за опасни последици при самолечение.

Според "Телеграф" пет са областите с риск от грипна епидемия, а 200 училища са пред грипна ваканция. За да няма усложнения, решаващо е лечението в първите 24 часа, подчертават лекарите.

"24 часа" също пише, чезастрашените от грипна епидемия области са пет плюс столицата. Най-слабо засегнати са Монтана и Велико Търново.

"За властта у нас нямало трудова експлоатация", пише "Земя" в информация от специален форум по темата, на който омбудсманът Мая Манолова е заявила, че нарушаването на трудовите права се смята за административно нарушение и на нарушителите се налагат само глоби. По различни данни, работещите бедни у нас са от 400 хиляди до 700 хиляди души.

Вестник "Дума" информира, че наемни работници очакват от работодатели общо 30 милиона лева неизплатени заплати. Според Мая Манолова забавянето на заплати, неизплащането на извънреден труд и наемането без договор са съвременните форми на трудова експлоатация.

"Бизнесът е против да се наливат пари на МВР без реформи", пише "Сега". Трябва рязко да се съкрати администрацията за сметка на полицията, смятат работодателите. Те призоваха държавата да направи реформи в сектор "Сигурност".

"Азери строят газова мрежа у нас" - това е едно от заглавията на първа страница на "Монитор". След срещата с президента Алиев, премиерът Борисов ще преговаря с Евросъюза за визите за каспийската държава.

Водещата тема на "Стандарт" е работното посещение на делегация начело с премиера Борисов в Баку. "Азерски газ за по-чист въздух", синьо гориво сменя въглищата за отопление, пише вестникът.

"Стандарт" цитира външния министър на Русия Сергей Лавров, който е казал, че Москва очаква гаранция от Брюксел за българската тръба от газопровода "Турски поток". Става дума за интерконекторна връзка, по която ще се пренася газ.

След отпадането на мораториума върху медикаментите, спряха нови лекарства със стара наредба на бившия министър Петър Москов, съобщава "Монитор". Националният съвет за цени и реимбурсране е спрял достъпа на пациенти до 12 иновативни лекарства независимо от отменения мораториум. Пациентски организации завеждат дело заради орязаните им терапии.

"Скъпите лекарства няма да се изписват във всяка болница", информира "Сега". Ефектът им задължително ще се проследява в големи клиники. Пациентските организации обаче обявиха това за нов мораториум.

В интервю за "Труд" началникът на "Съдебна медицина" в Шумен - д-р Владимир Владов, алармира: "Съдебната медицина е ничия". Тази област от медицината е изключително важна за правораздаването, пояснява той.

Вицепрезидентът Илияна Йотова отчита първата си година на поста в интервю за "24 часа". Тя споделя, че е посетила 10 държави и се е срещала с българите, живеещи там. "Много хора искат децата им да се върнат в България", казва тя.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.