• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Акценти в пресата

Акценти в пресата

/КРОСС/ Личният лекар ще бъде задължен да следи за вредните навици на своите пациенти, и ако прецени, че увреждат здравето им, да ги изпраща при специалист. Това предвижда новата наредба на ресорното министерство за определяне на пакета от дейности, заплащани от здравната каса, пише вестник "Стандарт". Лекарят ще бъде длъжен и денонощно да дава консултация по телефона и да ни информира със SMS, имейл или писмо за предстоящи профилактични прегледи и имунизации.

Бизнесът в България ще трябва да плати около 120 милиона лева за 400 хиляди нови касови апарата, информира "Телеграф". Толкова приблизително са фискалните устройства, които трябва да бъдат подменени, за да отговарят на нови изисквания в наредба на финансовото министерство. Правилата вече налагат всяка покупка да се отчита в Националната агенция за приходите в момента, в който се прави, а не в края на деня, както беше до момента.

"24 часа" съобщава за промени в Наредбата за съдържанието, създаването и поддържането на кадастралната карта и кадастралните регистри. С тях имотните скици стават безсрочни, а нови трябва да се издават само при промени в данните за имота. Досега скици и схеми се презаверяваха след изтичане на 6 месеца от издаването им дори ако няма промяна в данните.

Морето в Турция поскъпва, пише вестник "Труд". Цените за почивка в южната ни съседка тази година са с 15-25% по-високи и постепенно се завръщат към нивата от преди три години. Според туроператорите пакетите за летния сезон са почти изкупени. Няма осезаема промяна в цените и интереса към Гърция.

Старозагорци ще почетат паметта на Васил Левски с урок по родолюбие пред паметника на Апостола, пише "Стандарт". Публичната беседа на открито ще бъде за престоя на малкия Васил Кунчев в Стара Загора и връзките му с местните революционери по-късно.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.