• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/ "Опцията да гласуваме "срещу всички" може да доведе до оспорване на изборите", предупреждава на първа страница, вестник "Сега". Депутати от правната комисия се чудят как експертите не са забелязали, че Изборният кодекс противоречи на Конституцията. Според изданието, ЦИК  е наясно с проблема. Коментар на "Сега" по темата е озаглавен "Бай Ганьо си прави изборите и не му дреме". 

"Изчезнаха урните и бюлетините от смяната на ректора на Медицинския университет в София", пише "Дума". Сегашният ректор Вихра Миланова се оплаква от натиск от приближени на предишния ректор Ваньо Митев. "24 часа" допълва, че за скандала в Медицинския университет пише германското списание "Шпигел".

Министерството на образованието ще плати 250 хиляди евро на Световната банка, за да бъде изготвена формула за измерване на качеството на образованието, пише "Труд". Парите идват от оперативната програма "Наука и образование за интелигентен растеж". "Монитор" информира, че половината ни шосета са без маркировка, липсва осова линия. На много места в страната е проблем не само липсата й, но и лошото качество. Освен това, проблем е и честата кражба на мантинели."Икономиката излезе от кризата, но рисковете за бюджета са реални", е мнението на Петър Ганев от Института за пазарна икономика, поместено в "Труд". В анализа си, макроикономистът посочва, че последните две десетилетия показват как опитите да се решат политически проблеми с напомпване на заплатите не носят резултати.

"Капитал дейли" съобщава, че данъчните промени за догодина са малко и вече са одобрени от депутатите на първо четене. Остава рискът данъчната служба да начисли задължения на починал роднина.Заложен и и ДДС капан при лизинг.

Темата на "Стандарт" е посветена на миньорския бунт в Бобов дол, където 120 души са все о под земята с искане за изплащане на заплатите и повече яснота по бъдещето на рудника. "Исканията се менят постоянно", е едно от заглавията. Решават съдбата на мината в петък, стана ясно след вчерашните разговори между синдикати и работодателите.

"Монитор" допълва със заглавие "Държавата търси работа на миньорите от Бобов дол". Собственикът Христо Ковачки казал, че няма да закрива рудника. Управителят пък обвинил работниците, че масово представят фалшиви болнични. "Земя" цитира представители на държавния регулатор, че цената на водата ще се повишава плавно. ВиК операторите в страната поискаха поскъпване от догодина, в Софияу например, с  32 на сто. Регулоторният орган обещава поскъпването да е съобразено с възможностите на абонатите.

Парното ще бъде включено след седмица, информира "Телеграф". От столичната "Топлофикация" очакват прогнозата за времето в понеделник. Синоптиците обаче поясняват, че са налице условията топлото да бъде включено, ако три последователни дни   среднодневната температура е под 12 градуса. На международна олимпиада по астрономия, българският отбор е първенец със седем медала, хвали се "Стандарт" на първа страница. 16-годишният Бойко Красимиров бориов от софийската математическа гимназия е с най-висок резултат от всички 78 участници от цял свят. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.