• 02 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Вестниците пишат

Вестниците пишат

/КРОСС/ "Нощни разпити за смъртта на Габи" - единственото дете в семейството си отиде след ритник в корема от съученик, пише "Стандарт" ...
"Нощни разпити за смъртта на Габи" - единственото дете в семейството си отиде след ритник в корема от съученик, пише "Стандарт" на първа страница. Всички ученици от класа, класната ръководителка и директорът на столичното 52-ро училище бяха в нощта срещу събота в шесто полицейско управление до 1,30 часа и даваха показания по трагичния случай. В официалното съобщение на болница "Пирогов" се казва, че детето е пристигнало там в състояние, цитирам, "несъвместимо с живота", пише вестникът.

"Труд" допълва "Жертвата три пъти била на прага на смъртта, докато пристигне екип на Спешна помощ". Отново има спор между медиците и повикалите ги от училището за времето на подаване на сигнала и на пристигане на екипа, според фактите, описани в изданието. Така пише и "24 часа" - "Педагози обвиняват "Бърза помощ" в закъснение. Вестникът избира за водещо заглавие предложението "Да се върнат лекарите в училище?" и добавя "Във вторник министърът на образованието ще се срещне със Сдружението на общините, за да решат как могат да осигурят ефективна медицинска помощ в учебните заведения."

"24 часа" пише пространно за разследването на убийството в Борисовата градина, след като публично беше обявено името на обвиняемия - Йоан Матев. Сега прокурори и полицаи проверяват дали директорката на частното училище, в което Йоан е бил по време на убийството, е знаела, че той е намушкал починалия Георги. Директорката и преподаватели разпознали Йоан по снимката, разпространена от полицията, и е възможно да бъдат обвинени в укривателство."Нов грип пристигна у нас", съобщава "Телеграф".

Щамът от тип "Виктория" ни нападнал със закъснение. Тепърва ще разболява хора, но този тип зараза не е така страховита и не предизвиква епидемия, успокояват епидемиолози."Минерална вода с уран тече от извор", пише още "Телеграф". Става дума за извора Топлата чешма в Стрелча, чиято вода не бива да се пие заради високото съдържание на уран. Открадната е обаче предупредителната табела за опасността и никой не е поставил нова."Мартеници за засяване са хит тази година", пише "Труд". Търговците предлагат така наречените от тях екомартеници - боб, кратуни и жито, обвити в червени и бели конци. Има и еротични предложения, показва репортерска проверка на вестника по сергиите за мартеници."Чиновници поискаха и си дадоха прошка", съобщава "Стандарт". Служителите в общинската администрация в Симитли поискали прошка от кмета. Всички се почерпили в последния работен ден на трапеза, подготвена от дамите в колектива.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.