• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Акценти в пресата

Акценти в пресата

/КРОСС/ Глоба от 11 милиона евро от Брюксел заради онлайн музика. Заведено е дело срещу страната ни, информира "24 часа". От 2014 година авторските права у нас не са защитени както предвиждат правилата на Европейската комисия. Освен това, България е получила последно предупреждение за по-строги мерки срещу прането на пари.

Водещото заглавие на "Дума" също е за санкциите срещу страната ни - „Европейската комисия завежда две дела срещу страната ни заради забавени закони". Става дума за директиви за авторското право и за морското дело. Заедно с нас, подсъдими ще са Испания, Люксембург, Румъния, Гърция и Финландия.

„Скокът на водата - на прокурор", пише "Телеграф". Държавният регулатор е заложил грешна информация в изчисленията за драстичното поскъпване на водата, пояснява изданието. До 20 на сто по-скъпа ще стане цената на водата от 1 януари по настояване на ВиК операторите.

„Проспахме момента, в който трябваше да притиснем политическите сили да реформират механизма, по който получават държавно финансиране", коментира вестник "Сега". В рубриката "наблюдател" е поместен анализ, озаглавен: „Партиите-сити и доволни, гражданите - ограбени и измамени".
„Милиони хора само с един лев дивидент от масовата приватизация" е водещото заглавие на "Монитор". 30 процента от книжата не носят доходност, а от 81 фонда на плюс са едва десетина, допълва изданието. Освен това, компенсаторни записи на стойност 410 милиона лева не са използвани.

Една година след експлозията, животът в Хитрино се завръща, пише "Труд" в разширен репортаж. 7 души загинаха, 50 къщи бяха частично или напълно разрушени при взрива на цистерна от влакова композиция в ранните часове на 10 декември. Обвинените за трагедията двама машинисти на влака са пуснати от съда под гаранция.

„Огънят в Лос Анджелис подгони 25 хиляди българи", съобщава "Монитор", като цитира неофициални данни. От консулството ни в града твърдят, че няма пострадали нашенци. Мащабните пожари са се разраснали и заради ветровете, пише вестникът.

Светът срещу Тръмп след речта за Йерусалим, пише "Труд" на първа страница. "Хамас" зове за интифада, десетки са ранени след сблъсъци на Западния бряг. Вестникът предлага коментар защо градът е важен за близкоизточния конфликт.

"Сега" помества на първа страница снимка на радикални привърженици на ислямистка партия в Пакистан, издигнали антиамерикански и антиизраелски лозунги.

"24 часа" разказва за град Йерусалим, ябълката на раздора. Новите битки ще са за светите места на Храмовия хълм, пише във вестника. „Светът се разгневи на Тръмп", пише още в днешния брой по темата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.