• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Акценти в пресата

Акценти в пресата

/КРОСС/ "Юнкер натиснал Борисов да се разграничи от Симеонов", пише вестник "Дума" по темата за полемиката между евродепутата Ска Келер и вицепремиера Валери Симеонов. Германската евродепутатка Келер се оплака в Брюксел от бруталното отношение на българския вицепремиер. Циничната декларация на Симеонов, в която се отправят обиди и заплахи към Келер, отприщи вълна от възмущение в Европа, пише вестникът.

"За трети път управляващите ще опитат да узаконят сечта в горите", пише във водещото си заглавие вестник "Сега". ГЕРБ и "Обединени патриоти" искат да улеснят строежа на нови писти и лифтове в планините. Това би могло да стане, ако се приемат предложените промени в Закона за горите. В рубриката си "Наблюдател" изданието пише: "Патриотите "влязоха с бутонките" на международния терен на Борисов". Негативите за премиера от управляващата коалиция вече са повече от позитивите, се казва в анализа, поместен във вестник "Сега".

Болници с борчове за 60 милиона лева от супероперации само за десет години, информира "Монитор". Лекари алармират, че Здравната каса се източва с роботизираната хирургия. Вестникът подчертава и постиженията ни в тази област, именно иновативна уникална операция, която се прави едва за пети път в света. Тя ще бъде представена от наши лекари на световен медицински форум.

"Труд" информира, че 92 на сто от нашите тийнейджъри са с кариеси. "Болните зъби са бич за българина", констатира изданието. За съжаление, средствата за дентална медицина, които Здравната каса плаща, са само 17 лева на човек, ако ги разпределим между населението ни.

"Земя" цитира думи на председателя на "Атака" Волен Сидеров: "Цветанов налага Истанбулската конвенция".

"24 часа" помества изказване на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов: "Няма да налагаме със сила Истанбулската конвенция".

Започват проучвания за тунела под Петрохан, информира "Монитор". По думите на шефа на пътната агенция инж. Дончо Атанасов, това ще стане следващата година.

"24 часа" също цитира интервюто на инж. Атанасов за БНТ, в което той казва още, че тази година ще е готов тунелът при обхода за Габрово. Той се строи по нов метод като в Австрия.

С 11 процента са по-скъпи тази година летните почивки, според "Телеграф". Това се дължи на по-високите цени на електричеството, поясняват специалисти от туристическия бранш. Ако направим ранно записване, ще ползваме 30 на сто отстъпка.

Повечето вестници отразяват моменти от официалното посещение на президента Румен Радев в Армения.

"Стандарт" помества снимка на първа страница от посещението на Радев в училище "Пейо Яворов" в столицата Ереван.

В навечерието на утрешния празник на лозаря и виното, "Труд" предлага интервю с инженер Красимир Коев, директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното.

Според "Стандарт" за двойния празник на 14 февруари, когато отбелязваме и Деня на влюбените, ще похарчим 4 милиона лева.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.