• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/ Ромските вандалски нападения и кражби от жп линиите не спират, пише "Труд" на първа страница. Пътник беше ранен в лицето във влак, преминаващ през столичния квартал Филиповци, уточнява изданието.

"Системата ни убива" свали социалния министър, е водещото заглавие на "Сега". Премиерът Борисов се стресна от нарастващата подкрепа към протестите на майките на младежи с трайни увреждания. Другият министър, който предизвика сериозно напрежение сред хората с увреждания, е здравният, пише още вестникът.
Според "Труд" оставката на социалния министър Бисер Петков е неочаквана.
"Кога ще ни чуете?" е водещото заглавие, посветено на темата, на вестник "Земя".  Това всъщност питат родителите на деца с увреждания от Варна и Бургас. Там започнаха безсрочни протести по примера на София и Добрич.
"Телевизионен репортаж за деца с увреждания свали министъра, клатещ се от месец", пише "24 часа". Премиерът недоволен от забавяне на закони. Родителите внесли свой законопроект при омбудсмана, докато социалният министър не бил готов със своите предложения.
"Монитор" добавя, че оставката ще бъде гласувана в парламента най-вероятно другата седмица.
17 са потенциално опасните плажове по Черноморието заради мъртво вълнение, предупреждава "24 часа". Спасители обясняват, че плажуващите трябва да имат едно наум, дори когато морето е гладко. Сред опасните плажове са Северният в Поморие, Каваците край Созопол и този във варненския квартал „Аспарухово“.
"Влак на БДЖ пламна в движение, пътници ходиха километри пеша", информира "Дума".
В неделя следобед, в района на село Цар Асен, се е запалила в движение влаковата композиция по направлението Пловдив - Панагюрище. Изпратеният за пътниците автобус се препълнил, а останалите навън хора вървели 3 км пеша.
Половината обществени поръчки отново са в нарушение, съобщава "Сега" като се базира на доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция. Най-големи са проблемите в общините, но ГЕРБ  се тревожи само от обжалванията, коментира вестникът.
Частен съдия изпълнител обявява една от емблематичните сгради за столицата - зала "Универсиада", на търг, съобщава "Стандарт". Цената е 15 милиона и 600 хиляди лева. Залата е приватизирана преди десет години. Управител на дружеството - собственик е 74-годишен мъж от софийско село, станал популярен като "беднякът милионер".
В чужбина съседи клеветят българските емигранти в социалните служби, разказва "Телеграф". За последните пет години, 40 деца на гурбетчии са изведени от семействата си, показва справка на Агенцията за закрила на детето.
100 българи, пътуващи с нискобюджетната "Райънеър", са зарязани на летището в Берлин, пише "Стандарт". Обещан им е полет в четвъртък.
Вестниците пишат за предстоящите работни срещи на премиера Бойко Борисов в Израел.
Според "Стандарт" той ще участва в сесия на Американския еврейски конгрес. В Тел Авив премиерът ще се срещне с представители на българската общност.
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.